Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Följ med mig en dag på jobbet!

2015-03-24 20:27:47 i Allmänt

I dag ska ni få följa med mig på jobbet. Det startade kl. 08.00 med Lärartorg (en tid i veckan då alla lärare och övrig personal på skolan samlas för fortbildning/pedagogiska diskussioner/projekttid/temaarbete osv). I dag fick vi lyssna till Elevhälsan (kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog) och hur de arbetar. Spännande!
Efter mötet gick jag till Musikskolan och lyssnade på en gammal favorit. Det tar cirka fyra minuter att gå till Musikskolan från gymnasieskolan där jag jobbar så jag hinner lyssna på en låt.
Så härligt när solen lyser in på pianot under dagens första sånglektion!
Jag och Alexandra sjunger olika genrer och nu har vi lämnat visorna (som hon inte tyckte om, hehe) och entrat den stora musikalvärlden. Inleder med "For good" från "Wicked".
Sedan var det dags för dryga timmen planering. Jobbade med en Prezi-presentation. Innan jag börjar med själva presentationen skissar jag alltid ned en tankekarta för att få en bättre överblick över vad jag ska ta med.
Och så var det dags för Viktorias sånglektion! Och nu ska jag berätta något kul för er. Tidigare i vintras fick jag ett mail i min inkorg med information om musikstipendier: Kungliga musikaliska akademien söker efter stipendiater. Jag peppade Viktoria att söka och det har hon gjort och så fick hon kallelse till audition i Sundsvall nu på lördag! Vi övade på den låt hon ska framföra. Vi jobbade mycket med nyanser och detaljslipning och så pratade vi om att tackla nerver. Snälla, håll tummarna för denna sprudlande sångtjej!
Efter lunch och två sånglektioner till var det dags att gå tillbaka till Malgomajskolan där jag hade utvecklingssamtal med en av mina elever (är handledare till eleverna i en klass som läser andra året på gymnasiet). Jag vill att de ska reflektera mycket i våra samtal och vara förberedda och delar därför ut ovanstående information och uppgift innan samtalet så de hinner förbereda sig. Efter samtalet hade jag svenska och eleverna jobbade självständigt med sina författarporträtt vilka ska leda till muntliga framföranden där de ska leva sig in i rollen som den författare de valt och redovisa i jag-form (har de valt Strindberg ska de alltså säga "Hej, det är jag som är August Strindberg och jag föddes 1849 i Stockholm...osv". Eleverna har fått fria tyglar när det kommer till uppläggning av redovisning och jag bad dem att ha kreativiteten i centrum, mycket spännande!
Dagen till ära bar jag mönstrad Pashmina-sjal inköpt på Patmos matchat med ceriserosa naglar. (Fråga mig inte om formen på mitt lill-finger...)
Kollade mailen en sista gång för dagen och jobbade lite med sångteknik och planering av övningar.
När dagen var slut var det så här fint utanför jobbet! Tack och hej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-03-25 - 17:18:58
Håller självklart tummarna för din student på lördag! Kul, och så bra att du peppar till sådant, visar vilken toppen lärare du är!!!

lovisa

2015-03-26 - 19:02:09
så kul! nästan, nästan, så jag saknar mitt lärarår lite.
Anonym
Bra låt! 😉

Skriv en kommentar