Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sista jullovsdagen

2015-01-06 21:16:00 i Allmänt

Så var det slut. Detta underbara, stillsamma jullov. Inledde dagen med sovmorgon (hur jag ska lyckas kliva upp 06.30 i morgon vettetusan... de här sena kvällarna och sovmorgnarna har blivit lite för många under lovet) och sedan långfrukost följt av ett pass skidor. Det var så himla härligt ute! När jag först tittade ut såg det snåigt och huttrigt ute men när jag väl kom ut var det bara skönt. Sedan styrde jag och Christoffer städning medan vi tittade på skidåkningen (sprang emellan lite, hehe). Till middag blev det en soppa på de ledsna grönsakerna vi hade i kylen. Kokade ihop sötpotatis, gul lök, vitlök, zucchini, morötter, paprika och chili och den blev helt okej - det kändes som om det var soppväder i dag! I kväll har Emma och Mattias varit här med barnen Gustav och Freja så vi har surrat och fikat. Tack för detta jullov livet. Jag känner mig nöjd och tacksam och är nu laddad för vårterminen - lektionsidéer börjar poppa upp i huvudet nu! Ska nu lägga mig i sängen och avsluta lovet med att titta på Astrid Lindgren-dokumentären - ett mycket värdigt avslut på ledigheten tycker jag!
Nu längtar jag efter vårvintern! Kanske den bästa tiden på året. Snaaaart får jag fiska och äta klämmackor och få fräknar på näsan! 
 
 

Skriv en kommentar