Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Musikminnen

2015-01-21 15:12:50 i Allmänt

Under denna planeringseftermiddag har jag lyssnat på Lisa Ekdahl. Albumen "Med kroppen mot jorden", "Bortom det blå" och "Olyckssyster" följde mig hela gymnasiet och studietiden i Umeå. Tänker på hur jag gick från min lägenhet till Tannbergskolan i Lycksele och lyssnade på Lisa varje morgon under en lång tid. Hur jag tog mig genom prestationsångest, hjärnutveckling (hej hej tonårstid) och relationer, både bra och sämre. Sena kvällar och nätter som avslutades med "Gitarren i knät", alla de tusen gånger jag lyssnade på "Dom band som binder mig", gången jag skickade låten "Hon förjänar hela himlen" till min kompis kille för att jag var förbannad på att han gjort henne illa, gången jag lyssnade på Lisa under en iskall natt i Lycksele med en person som aldrig blev det som vi kanske trodde skulle bli, hur blicken drogs mot mig när vi möttes i skolan dagen efter men jag klev ett steg längre bort och tryckte hörlurarna in i öronen för att tysta tankarna. Feghet, rädsla eller bara brist på erfarenhet. Mystiken i melodin i "Olyckssyster och försöken att tolka texten som 17-åring (det går bättre nu). Frasen "Du sålde mitt hjärta på realisation" som fick inspirera mig till titeln på en Sestina jag skrev till en person från då "Sestina till ett hjärta på realisation". Allt som hon inspirerat mig till att göra och inte göra. Kära Lisa Ekdahl. Tack för det. 
 

Kommentarer

Johanna L
Åh, jag hade en himla Lisa-period runt tiden jag bodde i Sundsvall. Eftertänksamt och fint. Min chef tyckte inte att det passade att spela i butiken och uppmanade mig att spela lite mer "populär" och peppig musik, hehe. Antar att eftertänksamhet inte är optimalt när man strävar efter vinst, bonus och höga säljsiffror i en ungdomsbutik...
Svar: Hahahaha, skrattar ihjäl mig! Ser verkligen framför mig hur du går där och nynnar till Lisa och unga tjejer kommer in och tänker "vad är det här för skitmusik, var är house-musiken?!" .... :) Vi får ta nån Lisa-kväll nån gång!
Carolina Lidström
I
..om jag snubblat efter vägen..
Svar: Ja, åh, minnen! Den är så bra!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2015-01-22 - 08:56:59
Åhhh nostalgi! Under min tid på elevhemmet i V-mina så gick hennes första skiva varm... Många minnen bubblar upp. Få saker förutom dofter kan plocka fram minnen så som musik gör! Ha en fin dag <3
Svar: Eller hur! Musik är fantastiskt! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar