Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Cirkushundens framfart!

2015-01-11 21:42:00 i Allmänt

Bild från kvällens träning. Imra är en så rolig hund som gillar konstiga övningar som att balansera en tass på en pall. 
Har mer och mer märkt på Imra att hon är rätt beroende av att gå på förväntan, alltså att hon hela tiden räknar med att det ska komma något roligt och blir det samma sak som nöts om och om igen blir hon less och svårjobbad. Hon slår liksom av - zoonar ut. Det innebär att jag måste skifta övning var tionde minut (maxtid) och variera så mycket som möjligt samt belöna på olika sätt så hon hela tiden har viljan uppe. Hon är i överlag en lättjobbad hund, men ingenting kommer gratis.
Ser mycket fram emot det år vi har framför oss. Vi är anmälda på två tävlingar här framöver: en i Strömsund om tre veckor där vi siktar på det tredje förstapriset i lk1 och så en tävling i Vilhelmina där jag hoppas vi kan starta i lk2. Det beror ju helt på om Imra och jag är med på noterna i Strömsund och får minst 8/10 på varje moment och ett förstapris. Jag är dock tveksam till att starta tvåan om en månad då många av den klassens moment är i inlärningsfasen, det är bara tre av åtta moment som sitter så pass bra att jag känner mig nöjd. Men som sagt: den som inte tränar får ingen framgång, nu kör vi Imra! 
 
 

Kommentarer

Jag hejar på er. Sen kan det vara bra att starta en svårare klass för att se hur man ligger till och vilka svårigheterna är. För mig och Crespo var det t.ex lättare att rida LA än LB eftersom det hände mer och han var tvungen att vara mer fokuserad.
Svar: Tack! Ja, precis. De är ju inte bra om de helt går ner sig och slöar till. Ska klura lite på tävlingen och se, jag är ju anmäld, men jag vill i alla fall att mer än hälften av momenten ska kännas riktigt bra :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar