Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Stackars Jax

2014-09-16 21:11:00 i Allmänt

Vi har en liten sjukling hemma nu. När Christoffer och Jax jagade förra veckan kom Jax tillbaka efter sökrundan och haltade. Efter ett besök hos veterinären konstaterades det att Jax fått in två vassa stickor i tassen som smärtat vilket ledde till haltandet. Veterinären tog ut stickorna och nu ska vi ge Jax tabletter mot infektion morgon och kväll i fem dagar. Vi ska även applicera en sprej där stickorna fastnade och sprejen ska fungera som en skyddande hinna. Han ska ha en "socka" på sig när han rastas och även inomhus när han inte har tratt på sig. Usch. Så hemskt att se honom tycka att det är jobbigt med allt detta tjoande. Som tur är verkar han inte ha så vidare ont. Det var dessutom tur att Christoffer tog det säkra före det osäkra och åkte till veterinären med honom - hon sa nämligen att skadan kunnat lett till en stor infektion i tassen och då skulle det inte gå att jaga förrän nästa säsong. Nu ska Jax vila i fem dagar och då är vi inne på jaktuppehållet så nästa gång Jax får jaga älg är efter uppehållet.
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-09-17 - 19:31:09
Trist :-/ I Förrfjol skadade Bus tassen genom att sticka in en kvist mellan tårna, och fick vila hela oktober, det kostade oss många tusen, men det var det värt! Nu är han kry å jag har två läckra tavlor men röntgenplåtarna av hans tassar ;-P http://lurans.blogg.se/2012/october/svarta-och-vita-tavlor.html
Å i fjol skar Mac upp trampdynan och missade injagningstid... men prio ett är ju att de mår bra, då kommer resten av sig självt. Hoppas Jax läker fint å att de får en fortsatt fin jakthöst!

Skriv en kommentar