Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

MYCKET dålig tajming

2014-09-10 17:32:00 i Allmänt

Imra började löpa i går.
Vi ska tävla nu på söndag och nästkommande fredag.
Som ni förstår är löptikar och lydnadstävlingar en omöjlig ekvation. Det står klart och tydligt i tävlingsreglerna att man ej får tävla med en löptik. Mycket dålig tajming av Imra. Jag är så besviken att jag missar de här två tävlingarna som vi tränat så mycket inför och som jag sett fram emot OCH som dels ligger inom ett humant geografiskt avstånd - något som jag som inlandsbo inte direkt är bortskämd med. Mitt mål är ju att ha tre första pris, och därmed erhålla ett lydnadsdiplom, i lydnadsklass 1 innan årsskiftet och tävlingssäsongen pågår inte alls länge till. Imras löpning kommer alltså eventuellt påverka att målet inte uppnås och det känns så jäkla surt. Men! Vi tränar ju inte bara för att tävla utan för att roligt tillsammans också. Och! En löpperiod är ju inget jag kan påverka. Det går alltså inte att göra något åt det = inget att deppa över. Min ambition är därför: träna ännu mer och anmäla oss till Vännäs den 30/11 och Kramfors den 6/12 (får vi bo över hos er, Åsa och Roger?). Det innebär alltså att vi MÅSTE ta två raka första pris för att uppnå målet och att Imra har samma mål som mig... hehe.
Inte kunde väl den här lilla åttaveckors-parveln förstå att hennes lillmatte skulle tycka att det var så roligt att gå omkring på en lydnadsplan och göra saker så fint som möjligt i en förutbestämd ordning - nej, om parveln själv fick bestämma skulle det vara roligare att bita i husses sockar och springa fritt i skogen! (Imra, 2012).
 

Kommentarer

Skriv en kommentar