Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Avslutning på spårkursen

2014-09-07 20:29:00 i Allmänt

I eftermiddag/kväll har vi haft avslutning på spårkursen som jag och Imra gått tillsammans med ett gäng andra härliga hundmänniskor med hundar. Eftersom det var avslutning i kväll hade instruktörerna ordnat en tävling för oss där kunskaperna vi lärt oss under kursen skulle sättas på prov. Tävlingen var uppdelad i tre moment: spår, budföring samt föremålssök. Som max kunde man få 55 poäng och jag och Imra fick 50 poäng så jag är supernöjd med henne.
Spår-momentet gick jättebra och hon markerade alla pinnar och spårade lugnt och metodiskt vilket ledde till full pott och budföringen resultade också i maxpoäng. Det sista momentet, föremålssök, går ut på att hunden inom en 50*50 stor kvadrat ska söka upp fem föremål inom en viss tid. Imra hittade och apporterade fyra av fem föremål inom tiden, så där tappade vi 5 poäng. Jag är såklart väldigt nöjd med henne ändå och jag är efter denna kurs ännu mer peppad att börja träna bruksgrenarna mer seriöst för att kanske vara redo för tävling nästa säsong! Imra tycker att det är kul så varför inte?
Imra i vintras - alltid lika glad och full av energi!
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar