Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Livskraft

2014-10-21 20:23:00 i Allmänt

I kväll har jag och resterande personal på Malgomajskolan varit på en föreläsning med en av kommunens osteopater. Temat på föreläsningen var "Livskraft" och delmomenten berörde träning, kost och stress med fokus på hur vi kan jobba med våra kroppar för att få ut det maximala av dem. När jag satt där och lyssnade kände jag en sådan tacksamhet till min egen kropp som alltid ställer upp på de äventyr jag ställer den inför och en sorg för alla dem som inte har möjlighet att använda sin kropp som de vill. Jag har en släkting med reumatism och vänner med värk av olika slag och det ger ett större perspektiv på att ta hand om kroppen på bästa sätt - vi som faktiskt har välsignats med en frisk kropp och har alla förutsättningar för att må så kroppsligt bra som möjligt.
Sömn och träning är jätteviktigt för mig. Om jag inte sover mina sju-åtta timmar per natt kan jag inte få ut maximalt av kommande dag och om jag inte får träna blir jag en jobbig person då mina träningstillfällen ger mig en chans att helt gå in i mig själv och "rensa". När jag drogs med en långvarig förkylning föregående höst och inte kunde träna blev jag deppad. Under den perioden fick jag inte bearbeta sådant som behöver bearbetas och var tvungen att komma på andra sätt att ventilera. Innan jag hade kommit på nya metoder påverkades psyket negativt på grund av att det där tillfället till mental återhämtning försvann på grund av vilan. 
Vad jag vill säga med detta inlägg är att vi ska vara tacksamma över våra kroppar och behandla dem med kärlek och respekt - precis som vi själva vill bli behandlade. 
 Jag under en springtur en solig vårdag i mitt älskade Fullsta, Dalarna. 

Kommentarer

Jag som började så bra, tappade det igen.. Men nu vet jag att det finns där när livet går uppåt igen. Heja dig!
Svar: Ja, du kommer tillbaka! Föreläsaren sa en så bra grej: "30 minuter rörelse är 100 % mer än ingen rörelse alls"!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-10-22 - 20:04:40
Näe nu får jag ståpäls. Allvarligt. Riktig ståpäls. Tänkte titta in å meddela att jag sett dina båda killar i senaste nr av jakttidningen då Jax var besök hos Fjällveterinären, å så läser jag detta. Samma lika tankar som jag nyss själv satt på pränt fast med lite andra ord... Så med andra ord så säger jag bara amen, så sant det du skriver! Ha en fin kväll, nu ska jag umgås med bönderna ;-D
Svar: Ja! Tänkte också på det när jag läste ditt inlägg! Snacka om att tänka precis likadant precis samtidigt! :) Såg också att du varit ute på en runda med dina Icebugs - måste införskaffa ett par sådana, tänkte på det hela förra säsongen men jag snålade ur då ;)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-10-23 - 09:56:00
Svar - KÖP!!! En investering som jag inte ångrar en sekund, vinterlöpningen gav mitt mående ett så positivt lyft, härligt att springa vintertid och man slipper "komma igång" perioden på våren ;-D Men i år ska jag försöka få in mer skidor i träningen, ska bara köpa nya först... Ha en fin dag!

Skriv en kommentar