Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det stora inlägget om hundhuset.

2014-11-16 20:46:00 i Allmänt

Jag lovade ju er en visning av hundhuset när det blev klart och nu har det ju varit färdigt ett tag så jag kände att det kan vara dags för en visning! Så här blev det. Jag är så himla imponerad av Christoffer som designat och byggt hundhuset. Han ville att Jax och de kommande hundarna ska ha det bra och det är till vår stora glädje att se att Jax trivs jättebra i sitt nya hem. Vi har ju bara Jax än så länge och har därför bara en Lya-lucka och de andra har vi isolerat och byggt för i väntan på fler hundar.
När vi är hemma är Jax alltid inne med oss men när vi är på våra jobb är han i hundgården och det känns bra att lämna honom där vi vet att han har det bra. Han tycker om att ligga på podiet och ha utsikt över gården och grusvägen som går förbi. Om det blir kallt och dragit kan han välja att ligga på altanen eller gå in i hundhuset där han kan njuta av den värme som blir av golvvärmen.
Det var bra att Christoffer byggde en trapp som sträcker sig längs hela kortsidan för då ryms det ju lite prydnad: ljuslykta och plåthink med granris. Till påsk ska Jax få ett alldeles eget påskris!
I taket ovanför altanen sitter infällda spotlights - klart vovven ska ha mysbelysning!
Hundgården är byggd av sektioner - stabila, säkra och enkla att ta bort eller lägga till. När vi skaffar fler fyrbenta vänner kommer hundgården att expandera och delas av i så många delar som det finns hundar (men max tre, då vi bara byggt för tre, hehe).
Välkommen in i värmen! Christoffer specialbeställde inomhussektioner och Jax har sitt egna lilla rum.
Här ska det alltså bli två "rum" till och sektionerna står och väntar i lagårn men vi avvaktar med det innan det blir aktuellt med fler hundar. Golvet är vanligt klinkergolv som proffsiga Thomas hjälpt oss att lägga.
Värmeslingan under golvet styrs av denna dimmer.
Jax tycker det är behagligt med värmen. Han har ingen bädd eller filt eftersom han drar ut den i hundgården så han trivs antagligen bäst utan.
Hundhuset har även ett fönster som skänker dagsljus (ja, inte på denna bild dock) och på sidan sitter ett vägguttag till dammsugare och till en liten radio som vi ska köpa.
I hundhuset har vi även satt upp jaktprovschampionatet och utställningschampionatet så Jax kan ligga och beundra sina bedrifter och för att kommande hundar ska se vad de har att leva upp till. Hehe. Skämt åsido.
Vi är jättenöjda med hundhuset och vill passa på att tacka de som hjälpt oss: mamma - för att du varit förste målare och en mycket bra sådan. Thomas - för en proffsig golvläggning. Lars-Åke - för ovärderlig snickarexpertis, verktygsutlåning och plåtslageri. Kristian - för hantlangar- och snickarhjälp. Pappa - för hantlangarhjälp. Johan i byn för hjälp med utplaning av marken. Sven-Erik - för eldragning. Kristoffer - för demoleringshjälp av det gamla garaget som stod på platsen där hundhuset nu står. Dessutom: alla som peppat och komplimangat detta projekt - det har behövts när man gjort tråkiga saker som att grunda i blåsväder, isolera alla väggar och skotta runt sex ton grus. TACK!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Penélope
Men jisses så snyggt! Där vill jag också bo! :)
Svar: Du får fråga Jax om det går bra ;)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-11-18 - 07:35:16
Jisses så fint!!! Och en liiiten varning, vi har också ett sektionsbur, extra förstärkt och säkert skulle det vara... MEN, svetsen på nätet släppte i en skarv där hundarna brukar hoppa upp mot nätet i ett hörn (för att de bättre ska se vad/vem som passerar) och det var då Bus fasnade och skar upp en trampdyna på den vassa änden på "tråden" i nätet. Så numer besiktar jag hundburen då och då för att försäkra mig om att det inte ska hända igen! Vilket det än så länge inte gjort, peppar peppar.
Å förresten, hur har det gått i skogen för Jax i höst, blivit många älgar? Jag tycker nämligen att han ska få en fin trofé/horn på väggen med tillsammans med championaten :-D Ha en fortsatt fin vecka!
Svar: Tack så mycket! Och tack för tipset om buren, det ska vi hålla koll på. Även om det är bra grejer så kan man aldrig lita på det och man vill ju inte ha hunden skadad i onödan.
Den här hösten har inte alls varit bra, inte det att Jax inte jagat utan han har inte KUNNAT jaga på grund av två skador tätt följda av varandra (jag lade upp en bild på ena skadan) och när han tillfrisknat var det ren på området så den här hösten blev inte alls lika bra som förra, tyvärr. Huvudsaken är dock att Jax är frisk och skadefri nu och så får vi hoppas att han har flera höstar med mycket jakt (och älg) framför sig och då kanske diplomen får sällskap av något fint horn! :)

Ha en bra dag!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar