Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Utemässa och utställning i Lycksele

2014-05-31 19:05:00 i Allmänt

I dag har vi varit till Lycksele där vi besökt Utemässan och ställt ut Jax. Som jag skrivit tidigare har Jax nu två CK:n vilket innebär att han saknar endast ett för att bli klar utställningschampion. Denna lördag var dock inte Jax dag. Eller, Jax skötte sig bra som vanligt, och han fick bra kritik - men domaren gav bara ett "Very good" som betyg vilket gjorde oss besvikna. Från att vinna jaktklassen i Östersund förra helgen till att få ett VG i dag, snacka om platt fall. Så här är det i bedömningssporter - det som räknas som önskvärt hos vissa domare premieras inte av andra. Det ska ju även vara lite sport att ta det där championatet, så det är bara att kämpa vidare!
Något jag tänkte på i dag är att hundar som ej kan uppföra sig i ringen (eller förare som ej kan kontrollera sin hundar) bör utvisas därifrån. De kan få bedömas men de ska absolut inte kunna få "Excellent" då ett agressivt beteende inte är rastypiskt för en jämthund. Visserligen bedöms hundarna endast exteriört, men jag tycker ändå att hänsyn skall tas till hundens allmänna uppträdande.
I övrigt var det en mycket kall, blöt och hurvig dag men det var roligt att träffa Moa, Adrian, Evy, Lasse och Mikael och Katrin med barnen. De livade upp dagen trots den uteblivna framgången i utställningsringen. När vi kom hem var jag fortfarande kall så jag tog ett varmt bad medan Christoffer och Kristian lagade mat. Bra avslut på denna lördag!

Kommentarer

Anette
Hej! Vad det gäller mentaliteten så håller jag helt med och det är också något som ska vägas in i bedömningen vilket det iallafall gör på vorsteh. Konstigt att det inte uppmärksammas på jämthundarna, då mentaliteten är något som ingår i rasbeskrivningen, men som sagt det är ju en bedömningssport å alla domare värderar olika saker olika.
Kram
Svar: Ja, det är verkligen märkligt. På en enda utställning (som jag varit på) har domaren visat ut en hund som var argsint. Kram!
Carolina Lidström
Förstod att ni hade varit där, så vi var så nyfikna på att gå in och läsa hur det hade gått. Så tråkigt, men bättre lycka nästa gång! Det ska inte gå allt för lätt. :)

Också vill jag bara passa på att skryta upp dig för ditt jobb som du gör med dina elever! Förstår att det blir lite mycket ibland, men att ha en lärare som du som kämpar och anstränger sig för deras skull är verkligen vad många behöver. Jag är så glad att mina syskonbarn har fått ha dig som lärare, och det vet jag att de också är glada för!
Svar: Nej, precis :) Vi får kämpa vidare!
Men tack snälla du! Så glad jag blev över din kommentar! Känns så himla kul att mitt jobb uppskattas för jag lägger ner så mycket energi på det :) Ps: dina syskonbarn är underbara, de är jag som ska vara tacksam över att få ha dem som elever!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-06-01 - 16:54:51
Så trist att det inte gick vägen denna gången, men nästa gång så... Och jag kan bara hålla med, svägerskan hade en hund som ställdes och blev i topp, nästa utställning så dömdes hon i botten, så det är verkligen upp till domarens smak och tycke... som även borde beakta hundens uppförande, där är jag också helt på din linje! Grämde mig i går att vi inte tog oss till mässan, men med din kommentar om att det var kallt å ruggit känns det lite bättre, hade ju varit skoj att se hur det gått för er och hejja på dig "live" :-) Hoppas du/ni njutit av en härlig dag i solen, här har vi klippt, trimmat och rensat gräs samt målat, och snart gjorde alla i kvarteret samma sak, smittsamt ;-) KRAM!

Skriv en kommentar