Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Milen, kilometer för kilometer

2014-05-15 20:25:47 i Allmänt

I dag efter jobbet sprang jag hemåt och så blev jag upplockad av Christoffer efter en mil. Här kommer en summering kilometer för kilometer.
1 km - Slår personbästa på kilometertid (under ett distanspass) under 05.00, är supertaggad och har bra musik i lurarna.
2 km - Den goda känslan fortsätter. Hälsar på min gamla idrottslärare Bosse som ger mig tummen upp.
3 km - Har skön rytm till tonerna av Deportees.
4 km - Stannar tvärt och dricker en klunk vatten (vätskebältet hänger alltid med mig under de längre passen).
5 km - Här börjar det bli halvdrygt, tråkigt och ljumskarna (?) börjar "gnissla" lite, alltså kännas.
6-7 km - Blä. Tröttheten slår till och det känns som en evighet innan jag ska bli upphämtad. Får slå på pannbenet på högsta frekvens.
8 km - Pannbenet funkar.
9 km - Får det sjukaste löpflowet jag någonsin känt och känner att "fasen att jag snart blir hämtad, jag vill springa MEEEERAAAA!)
10 km - Nöjd över passet som höll en genomsnittligt god nivå (trots surandet där i mitten) och det kändes fint att avsluta med en bra känsla i kroppen.
På söndag står det 13 km i träningsschemat. Hu. Halvjobbigt... Någon som vill cykla med mig och göra mig sällis?
Här springer jag i niporna i Näsåker, november 2008 (tack bloggarkivet för din fenomenala nutidshistoria). Jag har alltid tyckt om att springa. Det är meditativt, problemlösande, tidseffektivt och så går det rätt fort att bli bättre om man springer mycket. Jag har sedan tonåren haft löpning som komplement till annan träning men att jag nu ska springa ett halvmarathon i augusti, det trodde jag nog inte där i niporna när jag ville dö av utmattning på toppen!
 

Kommentarer

Hjälp vad duktig du är!! Jag är nöjd att jag orkade öka takten från gång till löpning under knappt två kilometer sist :-P
Svar: Tack! Men så har jag ju inte fött barn nyligen, som du gjort! Det är ju duktigt och bra gjort om något! :) Ha en fin helg!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-05-20 - 08:52:10
Vilken pepp att läsa! Och musik är för mig ett MÅSTE då jag springer, kanske skulle hör vilken/a låtar du startade med då du hade så bra km tid ;-)

Generationsboende msåte vara ultimat, hade gärna bott så om det varit möjligt! Vi har sommarstugorna tillsammans, mamma och pappa en, min familj en och brors familj en på samma plätt, å det är så mysigt och praktiskt!

Andas nu i allt det hektiska som kommer vid terminsslut, och beta av det så som det kommer, och det som inte hinns, hinns helt enkelt inte och världen fortsätter snurra ändå...

Stort lycka till med nästa tävling, då håller jag tummarna att 1:a priset blir ert!

Skriv en kommentar