Nyårsmiddagen

Jag älskar att ha lång tid på mig när jag lagar mat för då hinner jag njuta av att kombinera ihop smaker, duka och lägga upp fint. Nyårsmiddagen åt vi tillsammans med mamma och pappa i huset bredvid och jag och Christoffer stod för förrätter och efterrätt och mamma och pappa stod för huvudrätt. Förrätt nummer ett var rotfruktschips av potatis, rödbeta och sötpotatis som vi friterade i olja så de blev frasiga.

Färdiga! Vi åt dem tillsammans med en löjromsdipp.

Förrätt nummer två var räkor på isbädd.

Räkorna serverades med persiljekräm och rökt chiliaioli. Mathimlen! (Vi lagade båda förrätterna efter recepten i Coops senaste medlemstidning - en underskattad receptbank!).

Oxfilé med potatisbakelse och konjakssås. Köttet var så extremt övermäktigt gott!

Och så hade jag gjort en randig chokladterrin av 70 %-ig choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Den serverades tillsammans med nötcrisp, vaniljkräm och hallon. Sedan var vi mätta!
Efter middagen sparkade sedan jag och Christoffer till Folkets Hus här i byn för att möta upp ett gäng andra par från byn och deras söta och roliga barn för att fira in nyåret. Vi pratade, skrattade, spelade spel och tittade på när barnen showade loss på scenen. På Tallkotten i Dalasjö går det 19 barn! Jag gläds verkligen åt den ungdomliga utvecklingen Dalasjö tagit de senaste 5 åren. Nu, 2014, är fem bebisar på gång i byn. Hurra för glesbygden!
Kommentarer
Penélope
MEN FY VAD HUNGRIG JAG BLEV NU! namnam..
Efterrätten lät himmelsk!
Efterrätten lät himmelsk!
Svar:
Carolina Lidström