Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Förändra ett barns liv

2014-01-01 11:46:00 i Allmänt

Ofta tänker jag på hur viktiga kloka, smarta och omtänksamma vuxna är för barn och ungdomar och jag är glad och stolt över att få vara en del av barn och ungdomars uppväxt i och med min roll som lärare. Därför smärtar det något enormt att veta att alla barn och unga inte har det där vuxenstödet utan måste uppleva saker som man inte ens vill eller kan föreställa sig. Organisationen BRIS - barnens rätt i samhället - jobbar dagligen med dessa frågor, men det räcker inte alltid till. Hjälp till att dela och sprid denna information för att utöka resurserna för att hjälpa utsatta barn och ungdomar!

Till Bris vänder sig utsatta barn för att få stöd och hjälp – barn och unga som saknar en vuxen att prata med. Trycket på våra kanaler; telefon, chatt och mejl är enormt och blir ännu större under helgerna när skola och elevhälsa har stängt. För närvarande har Bris 18 heltidsanställda kuratorer som stöttar barn och unga mellan 10.00 – 22.00 varje dag, men våra resurser räcker inte. Många barn som kontaktar Bris får stå i kö för att komma fram, men barn som mår dåligt orkar inte vänta. Vi behöver nu all hjälp vi kan få så att alla barn som hör av sig får det stöd de behöver.

Filmens hashtag är #forandraettbarnsliv


Skriv en kommentar