Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skogen + en glad hund + skidor = drömkombinationen för ett träningspass!

2014-02-03 17:32:00 i Allmänt

I dag åkte jag från Saxnäs, där jag jobbar på måndagar, tidigare än vanligt då min kollega inte åkte med upp. Det innebar att jag kunde ta ut min motionstimme i strålande solsken och nollgradigt. Jag skyndade mig hem till Dalasjö och valde hund för dagens träning och då Christoffer ska dra däck med Jax i dag föll valet på Imra, den svarta faran! Imra är född i mars 2012 så förra året fick hon inte dra något då hundar måste få växa till sig ordentligt innan man utsätter deras kroppar för den påfrestning drag är. I år fyller hon två år och är därmed redo för att följa med ut i skidspåren med dragselen på och som hon drog!
I vinter har vi sparkat mycket med henne så hon ska jobba upp mer muskler för att orka dra och det hade verkligen haft sin inverkan. Vi åkte fem kilometer och hon drog mig hela vägen och vid Mördarbacken (lokala ortsbor vet vad jag menar) störtade hon ner med full fart vilket ledde till att jag verkligen fick anstränga mig för att inte tappa balansen. Uppför, nedför och flackt gick i samma tempo, det vill säga full galopp! Så himla kul! Taggar för nästa runda i spåret med Imra! Nu ska jag träna lydnad med henne då hon lär vara helt slut i kroppen = bra tillfälle att träna hjärnan med andra ord.
Hoppas ni får en fin måndagkväll!

Skriv en kommentar