Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Halloooneeeen!

2014-08-03 21:49:00 i Allmänt

Att plocka bär är verkligen något jag tycker om. I kväll åkte jag, mamma och Imra iväg till hallonrisen på vår hemliga plats. Många av bären var inte mogna ännu så vi återvänder senare i veckan. Min farfar var en legendarisk bärplockare och han gick i skogarna från tidigt på morgonen till sju-tiden på kvällen. 12-timmarspass i bärskogen var ingenting för honom. När han kom hem igen med bagaget lastat med hinkar fulla med bär ropade den då 3-åriga Carolina med hög barnstämma: Haaallooooneeen! Och så åt jag så mycket jag bara orkade. Jag lever inte upp till farfars nivå riktigt, men nog gör jag ett gott försök till att hålla den Lidströmska bärplockar-traditionen vid liv!
I morgon åker vi upp till Raja och jag hoppas, hoppas att hjortronen inte hunnit gå om intet utan att jag och Christoffer kan plocka det vi behöver för det kommande året.
 
 

Skriv en kommentar