Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Om träning

2013-10-28 19:46:18 i Allmänt

Hela den här hösten har varit död ur träningssynpunkt. Det hela började med att jag, mitt smarthuvud, sprang Tjejmilen med en hosta som inte var av denna värld för att därefter drabbas av en segdragen förkylning som utmynnade i bihåleinflammation. Med en röst som aldrig höll, en kropp som knappt orkade något och ett tålamod som höll på att ge upp genomled jag sju veckor av denna plåga. Under dessa sju veckor har jag alltså inte tränat något vilket gör att jag i dagsläget känner mig som världens mest otränade person. För mig som är van vid x antal träningspass per vecka beroende på tid och säsong har det varit jobbigt att inte kunna få träna som jag brukar. Mina träningsstunder är en källa till avreaktion på saker som gör mig upprörd, en stund för att komma på lösningar på diverse problem och en tid då jag får gå in i mig själv och kreera fritt i huvudet. Den stunden har alltså inte funnits under sju veckor. Men nu är den tillbaka.
Jag slutade med penicillinkuren i tisdags förra veckan och vilade en vecka extra för säkerhetsskull. Planen är nu att trappa upp träningsdosen i lagom takt. Känns så surt att börja om då jag var i en bra löparform innan jag blev sjuk, men är huvudet dumt får kroppen lida. En sak är säker: jag kommer ALDRIG mer att springa och särskilt inte tävla när jag har en infektion i kroppen. Planen är att vara i en okej form inför skidsäsongen och sen ska jag ta alla mördarbackar med storm... hehe. Vi ser väl hur det går. Uppdatering följer!
Ps: Vi har fått en jättefin träningscykel av Christoffers pappa Sten-Åke. Jag invigde den med ett kort cykelpass till Nyhetsmorgon i morse. Den kommer att bli ett perfekt komplement till skidåkningen då termometern visar kallare än - 16 grader (vilket den ju gör då och då här uppe i norr).

Kommentarer

Anonym
För det mesta under vintern.
Svar: Precis! Man får verkligen kriga mot kylan! Men när det är kallare än 16 minusgrader tränar jag hellre inomhus :)
Carolina Lidström
Anna Sjögren
Jag drog på mig hälsporre för 4 månader (!!) sedan, på båda fötterna!! Jag är världens mest otränade människa!!
Svar: Åh neeeej! Fy fasiken vad drygt! Lider med dig!
Carolina Lidström
MEN NÅH!

Önskar mig också en träningscykel. Vill ha!
Svar: Kom hiiiit och cykla vet ja! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar