Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Utställning i Hammarstrand

2013-11-30 18:45:00 i Allmänt

Idag har vi varit på utställning i Hammarstrand. Här står Jax och Christoffer redo för bedömning i jaktklass. Jag kan erkänna att jag var lite nervös.. var helt lugn innan men när de var inne i ringen fick jag ont i magen, haha!
Jag lovar: det finns ingen jämthundsägare i norra Sverige som springer lika snabbt som Christoffer gör i ringen! Det är dock bra, då får Jax verkligen ta ut rörelserna ordentligt - men det är svårt att hinna ta någon bra bild.
Jax fick bra kritik. Välproportionerad, fint huvud, bra hals, rygg och svans, tillräckligt vinklad bak, bra päls och färg och - det som jag ändå tycker är det viktigaste av allt - mycket bra temperament. Hundar skällde och levde rövare runt om honom men han brydde sig inte alls och mot domaren är han bara glad och nyfiken. Domaren tyckte att han var lite rakställd i överarmen och lite, lite för tunn över bröstet vilked ledde till att dagens bedömning landade på "Very good". Det innebär att Jax nu har alla meriter klara för sitt jaktchampionat! HURRA! Vi får träna mycket drag med skidor i vinter så han bygger på sig mer massa.
Finaste Jaxen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Anette
Stort grattis till er alla! Mvh Anette
Svar: Tack så mycket! Christoffer och Jax hälsar också tack! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar