Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Höst-listan

2013-11-19 21:30:00 i Allmänt

Beskriv din höst med tre ord:
Lugn, rolig och "rensnings-besatt".
Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Bästa: den friska luften, alla nya projekt man kan dra igång, att man kan ligga under en yllefilt i soffan och läsa utan att få dåligt samvete för att det är fint och varmt ute samt alla trevliga skivsläpp!
Sämsta: mörkret och vad det gör med oss människor, att folk ofta dör på hösten och att känns låååångt till sommaren.
Dina bästa hösttips - alla kategorier?
Gå på Tehörnan i Umeå och bunkra upp med te! Anmäl dig till någon kurs/starta ett projekt/ta upp ett gammalt intresse! Läs böcker (och om du inte gillar det, läs de första 100 sidorna, sedan får du ge upp - adrig annars).
Och: spring i skogen! Det doftar så sjukt gott av alla murkna löv!
Hur ser din höstoutfit ut? På jobbet: färgglada strumpbyxor, höstkängor, svart kjol, mjuk t-shirt, kofta och någon varm sjal. Hemma: hundvänliga kläder, tofflor och håret i tofs.
Vad har du på TO-DO listan just nu? 
Spika listan inför det årliga Tabberaset! Och ungefär sjutton punkter till, jag är ju LIST-tjejen så att säga.
Några tips på hur man botar höstdeppigheten? 
Häng med hundar! Det gör dig alltid glad.
 
Bästa musiken för regniga dagar?
Den här spotifylistan som jag gjorde för tre år sedan. Om den här hösten hade ett soundtrack vore det detta Den är (enligt mig) lika bra som då.
Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? 
Alltså. Jag är ju som ingen serie-människa. Vet inte om jag kommer bli det heller. Men filmer gillar jag! Tycker att ni ska se "Monica Z"!
Vilka bloggar frossar du i för tillfället? 
Outnorthbloggen (lycka för en friluftsjunkie som mig!), Försök att inte se så snygg ut (från Umeå om hästar, sunt föräldraskap och bra värderingar samt bloggen där jag fann denna lista!) samt min forna studiekamrat Viktors blogg (när han behagar skriva är det i den kvalitén att jag läser det om och om igen, han kan nämligen konsten att skapa formuleringar man kommer ihåg).
Vad är den höstigaste maträtten? 
Älgfilé med rödvinssås och höstprimörer i skarp konkurrens med trattkantarellssoppa och bröd med rödbetschevre.
Var hänger du helst under helgen? 
I skogen, vid ett instrument, vid datorn och skriver eller, när jag känner för att vara social, vid valfri social tillställning med människor jag tycker om.
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Ingen långväga så där men jag ska fira jul med Christoffers familj och släkt i Rajastrand. Känner att det kan bli en resa i sig - det händer alltid roliga grejer när man hänger med dem. Och så ska Linda vara med! Längtar efter att skratta med henne. Har inte träffat henne sedan vi sprang Tjejmilen i september!
Hur förbereder du dig för vintern?  
Inte med något särskilt. Försöker dock komma på någon bra teknik inför vinterfisket så jag kan vara kung på isarna i år igen, eller hur alla inblandade?

Kommentarer

Linda Berg
Åh va kul att du ska fira jul med oss :D längtar efter dig med :)
Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Skriv en kommentar