Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lucka 12: Berätta om musik som inspirerar dig.

2013-12-12 18:35:00 i Adventskalender

Vilken svår fråga. Inte svår på grund av att den är svår att svara på, utan svår för att det finns så mycket att svara. Musik betyder oerhört mycket för mig. Musik är mitt jobb, mitt intresse, mitt stora stöd då livet stött på motgångar och självklart ett ackompanjemang till dagarna som är som ett enda stort sommarkalas. Enda sedan jag på gehör tog ut min allra första melodi på pianot hemma har jag förstått att det här med musik, det är något speciellt.
Jag inspieras av sångare som gör det där lilla extra med rösten, till exempel India Arie, Ida Sand, Beth Hart, Samuel Ljungblahd och såklart, röstguden Stevie Wonder! Min inspiration återfinns även hos skickliga tonsättare som till exempel John Williams, Erik Satie och Michael Nyman. När jag är glad lyssnar jag ofta på peppig 60-talssoul och när jag känner mig vemodig lyssnar jag på melankolisk bluegrass. Om ni vill veta mer om min musiksmak rekommenderar jag er att spana in min Spotifyanvändare - där finns en hel uppsjö av spellistor för olika tillställningar, känslolägen och genretema.
Här spelar jag munspel under en av våra konserter med musiklärarutbildningen, november 2010. Tre år sedan! Känns som om det vore i går.
 
 

Skriv en kommentar