Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det stora tabberaset i Dalasjö

2013-12-27 16:23:00 i Allmänt

I dag har det årliga julfikat med grannarna gått av stapeln. Det går till så att jag bakar och bakar (skön motvikt mot all stress som är i december) och bjuder in mina grannar på ett stort julfika. Nu tredje året i rad (hade två julfikan när jag bodde i Umeå också!) så det är en fin tradition. Här är saffransblondies efter min vän Annas recept!
Marshmallows doppade i choklad och polkagrisströssel.
Svartvinbärstryfflar, hallontryfflar och limetryfflar.
Min personliga favorit: saltlaktritskola med citroncest och flingsalt!
Farmors klassiker som lever kvar i mig: mandelmusslor med grädde och hjortronsylt.
Och så bjöds det på rocky road, saffransbiscottis, polkagrisknäck, pepparkakor, lakritsbrownie med foxkola samt mammas mjuka pepparkaka med lingonglasyr.
Mamma, Christoffer, Karl-Johan, Bengt, Gunder, Jan-Erik. Pappa, Emma och Stig.
Mamma, Ida, Elsie, Ylva, Karin, Marianne och Emma. (Emma är en så fin vän och även fast vi inte ses mer än max två gånger per år på grund av att hon pluggar i Norge så är det precis som vanligt och att vi sågs i går, haha!).
Är så otroligt tacksam över mina grannar. Blir alltid så varm och glad i kroppen när jag umgås med dem. Det är en trygghet i att veta att de man har omkring sig känner en och bryr sig om en - därför bjuder jag in till detta tacksamhetsfika!
Fick hemlagad hjortronsylt av Elsie - lycka i en burk!
Ps: Blir typ gråtig av att skriva detta inlägg och extra glad över beslutet jag tog för snart tre år sedan: att flytta hem till min hemby. Jag mår så bra här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar