Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vardagsrummet

2012-03-07 15:20:30 i Huset


Soffgruppen. Jag har bara köpt sofföverdrag och återanvänt farmor och farfars soffgrupp som var i helt okej skick. Filten, mjölktråget, bordet, den gröna kudden och den halvrostiga skålen/hinken är gårdsfynd. Den grå kudden har mormor sytt och den beiga kudden har jag köpt.


Bordet har jag målat om.


Väggarna är original, vi slet bara bort tapetlagren och väggpappen och så kom denna fina råspont fram. Tramporgeln har jag köpt på loppis för 50 riksdaler. Kofferten låg i en gammal kospilta i lagårn (!) och hattasken är från kallskrubben på vinden.



(Så här såg det ut förut och detta är den plats där tramporgeln nu står. Jag vill påstå att det blev en väsentlig skillnad).


Det bästa jag vet är att fynda/hitta saker och ge dem en ny plats att bo på. Det finns förresten en kul historia bakom den där kofferten. För några helger sedan var det loppis i Dalasjö och jag var där såklart. Jag gick fram till min gamla byskolelärarinna Gunilla för att fråga om hon sålde den fina kofferten hon hade böcker i. Såklart inte, sa hon med ett tillande skratt och en menande min som avslöjade hennes njutning av att jag inte fick lägga vantarna på den. Jag gick hem, smått upprörd över att hon endast haft den fina kofferten som lockbete. Gick ut till lagårn för att spana på en annan grej och hittade ovanstående koffert bland en massa bråte. Haha, tji fick du, Gunilla!


Bästa platsen. Denna fina pjäs har jag dock inte fyndat på nån loppis eller lagård utan den här favoritoprylen köpte jag för min första lön!


En liten bild på mina ostrukna linnegardiner. Det kommer fler bilder sedan då jag fått upp blomhyllorna och så.


Jag är ju ett fan av industrilstilen så ni kan ju tänka er lyckan när jag fann detta skåp i kallskrubben! HURRA!


Fler bilder kommer som sagt sedan då jag fått upp lite hyllor, tavlor och diverse annat! Måste bara tänka igenom hur jag vill ha allting först.



Kommentarer

A E L
Kan du inte använda "stenkakorna" som jag tror fanns i det bruna skåpet till något?
Jag kan flytta in genast.

När som helst.

Jag bakar asgott frukostbröd och kan sjunga nattvisor för dig.

Jag skulle trivas så jäääääkla bra i ditt vardagsrum. m-mh.
Jag skulle DÖDA för det där apotekarskåpet. På riktigt. Amen.
P:et
Industrilstilen för all del, men också den franska, lantliga stilen, Carro!



Otroligt laddad för en helg i nya vardagsrummet!

Good job gånger 100!
Elisabeth
Men Carolina - så jättefint det blev i vardagsrummet!!! Hur snyggt som helst - och personligt, bra jobbat till Er alla!

Skriv en kommentar