Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Växtligheten.

2012-07-16 18:15:13 i Växtlighet

Idag tar vi en liten titt i trädgården. Här är pallkragarna och där odlas lök, morötter, rädisor, bondbönor, majrova, dill, persilja, jordgubbar och rödbetor.
 
Gården från pallkragarnas synvinkel. Den där stora björken ska kapas innan hösten kommer för annars kommer den att stryka med i höststormen. Farfar var liten när den planterades och han skulle ha varit 92 år om han levt idag. Under björken står Ljugarbänken.
 
I växthuset frodas tomater, chili, squash, basilika, sockerärtor och citronmeliss. Bakom växthuset har pappa och Johannes fixat en superbra vattningsanordning. Vattnet rinner ut i två gamla badkar och så fyller jag bara på med vatten därifrån och slipper alltså bära vatten över hela gården.
 
Framsidan från vägen sett. Det enda jag planterat här är äppelträdet på bilden (jag har bundit upp grenarna), en vit pion och fler smultronplantor. Resten är farmor och farfars verk. Planen är att vända landet så småningom och flytta om lite (och ta bort alla orange blommor, tycker att den färgen skär sig för mycket mot andra färger, esteten i mig vet ni).Den enda orange blomman jag tycker om är ringblomma.
 
Den fantastiska mörkrosa pionen som får runt 30-40 blommor per sommar.
 
Det är fint med blålila mot den röda väggen.
 
Och här, under den stora syrenen, sitter jag och vilar efter jag rensat allt det här. Det tar sin tid. Att ha en trädgård är sjukt bra träning. Räknade ut idag att jag burit runt 100 liter vatten då jag vattnat i växthuset och hallonplantorna efter lagårdsväggen. Ännu har jag inte tagit tag i gammelfarmors land. Gruvar mig för det.
 
Ja, det var Veckans nummer av "Trädgårdsfunderingar" av och med Carolina "hatar orange blommor" Lidström!

Kommentarer

Elisabeth
Men stort GRATTIS Carolina!! Gott resultat efter hårt arbete, kan jag förstå..... jättefin trädgård och viken grönska i växthuset!! Bra jobbat!! Du har verkligen gjort Dig förtjänt av en lat vecka i Grekland snart...
Svar: Tack snälla du! Ja, det är en hel del arbete bakom det där, men det är bara kul! Det ska bli underbart i Grekland! Jag längtar hur mycket som helst! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar