Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tabberaset i Dalasjö

2012-12-28 16:52:00 i Allmänt

Jag har en återkommande tradition varje jul, nämligen att bjuda på ett stort tabberas som Emil gör i Katthult. Jag bjuder in mina närmsta grannar och så har vi en tre timmars-sittning med massa fika och kaffe! 
 
Hela förmiddagen går åt till att förbereda, duka och tända ljus bland annat.
 
Eftersom vi är så många får man sitta i vardagsrummet också.
 
Och så fikar vi! Vintriga cupcakes med apelsinsmak, saffransblondies med vit choklad, polkagrisbiscottis, pepparkakor, lussekatter, mjuk pepparkaka med lingonglasyr, svartvinbärstryffel, rocky road, mormors specialgodis och chocolate chip cookies.
 
 
Hurra! En fin present!
 
Typiskt.. pappa visar Stig den specialbyggda radion som BARA spelar p1...
 
Fick detta te med motiveringen: "det är något du behöver" Jag har de finaste grannarna!
 
Älskar att ha fullt med folk i mitt kök! Det är det man ska göra i kök - umgås och prata om allt mellan konstiga professorer på universitet och att bygga hus mitt på en vitterstig (samtalsämnen från idag, haha!).
 
Och den fina marschalltomten som mormor och morfar har gjort hälsade alla välkommen vid infarten till gården.
 
Tack till alla som kom!
 
Ps: Det finns fika kvar! Tolka det som en öppen inbjudan.

Kommentarer

Anna
TA MIG TILL DALASJÖ!

Skriv en kommentar