Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Gästrummet nere

2012-04-21 14:49:13 i Huset


Idag ska vi titta in i mitt gästrum nere. Här är en liten låda från gammelfarmors hus, reservoarbläck och ett yttepyttestrykjärn.


På eftermiddagarna och kvällarna är det så ljust i rummet då det har fönster åt två håll.



Sängen med den blå, gamla nallen med skadad arm. På väggen hänger ett flygfoto över gården och så poserar farmor i Vilhelminas hembygdsdräkt.


Svensk skolflora från 60-talet passar in med de övriga 50-60talsmöblerna.



Den här kistan har jag fyndat ute i lagårn och under ligger en pastellfärgad matta som farmor och farfar hade i hallen, men nu har den fått flytta in hit till "kammaren".


Pelargonerna myser i ljuset.



Tavlan har pappa gjort - den föreställer det periodiska systemet och så står det "Varje dag är måleriets dag". Sådan är han, min far. Massa böcker, farfars gamla kameror och ljusgröna ljus.


Fotot på mig har min föredetta arbetskompis Stig tagit. Barnyllerocken är så fin så den får sitta uppe.



Kommentarer

Det är mitt rum! Och biblioteket också! PAX!
Ida
Ser fram emot att komma och hälsa på. Då ska vi samtala om genus och grammatik :)

Skriv en kommentar