Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mörkeräventyret.

2011-09-27 23:07:08 i Allmänt

Klockan är nu 22.57 och jag sitter i sängen och konstaterar att det var länge sedan jag var så här totalt slut på. I fyra timmar har jag varit ute i skogen med min klass. I fyra timmar har jag tillsammans med min klasskollega hållit reda på 22 13-åringar, 10 föräldrar, mig själv, mörkret i skogen, gåtor, uppgifter, poängräkning, blöta fötter, borttappade vantar, rädda ungdomar, frusna ungdomar, hungriga ungdomar, glada och uppspelta ungdomar, jag har hållit reda på stigar, stationer, marshaller, raketer, grillpinnar och eldplatser, lånat ut vantar, tröstat mörkrädda, berömt, skrattat och upplevt.

Och - att vara så här trött är så värt när man, efter att ha avslutat det hela och bara hört glada tillrop, skjutsar hem några elever som säger:

- Det har varit så himla kul ikväll! Tack för att ni gjorde det här för oss!

Då är det så himla himla himla värt allt.

Ps: Detta citat var också befriande att höra vid hemskjutsningen: "Det är så mycket roligare att åka med ungdomar, gamlingar kör så tråkigt!"

Hehe. Jag betraktas fortfarande som en ungdom trots hus och heltidsjobb. Nu kan jag andas ut!

Kommentarer

A E L
Undrar i vilken ålder man i en 13-årings ögon blir en gamling?

P:et
Jag blir alldeles nostalgisk, med tanke på att jag själv kommer från en byskola. Det måste ha vart helt underbart kul, inte minst när de tycks uppskatta det så barmhärtigt!



Det känns som att vi lever på olika planeter just nu; ty medan du sprang omkring och tröstade ungdomar, satt din man med folköl och progressiv rock i höstmörkret!



http://www.youtube.com/watch?v=ZXqSEw3H_PI

Sabina
Haha Carro: Den evigt rädda inför att "bli gammal"!
Anders: Jag tror mycket handlar om beteende och vad man har gemensamt med dem.



Peter - Ja, byskolor är underbara! Men detta mörkeräventyr anordnades på ortens högstadieskola så det räknas ej till byskola :) Haha! Ja, det har du rätt i! Påminn honom om att han ska göra en lista till mig med musiktips! Tur han har dig och Vischan! Kommer till Umeå nästa helg, styr upp nått skoj då! Kramar!



Sabina - Haha! Ja, men jag tror inte det handlar om rädslan för att åldras, utan det handlar nog mer om rädslan att tappa sin ungdom och det vill jag icket göra! Haha! Puss på dig och hälsa barnen stoooora kramar!

Skriv en kommentar