Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Nu då?

2011-06-13 17:13:16 i Allmänt

I och med min examen avslutas en epok av mitt liv och en ny tar sin början. Jag har fått en del frågor kring allt det nya så jag tänkte ta det från början.

Men jobbet då? - Jag har fått en tillsvidareanställning som lärare i musik och svenska vid Vilhelminas högstadieskola, Hembergsskolan. Jag kommer även att vara mentor för en årskurs sjua tillsammans med en kollega. Eventuellt kommer jag att få undervisa sångelever via Musikskolan, detta beroende på om det ryms i min tjänst. En dag i veckan kommer jag att åka upp till Saxnäs som är en fjällort utanför Vilhelmina för musikundervisning.

Hur känns det då? - Det känns spännande och kul! OCH NERVÖST! Jag ska ta över ansvaret från min gamla musiklärare Christer som gjort ett fantastiskt bra jobb och som alltid varit mycket omtyckt av elever och kollegor. Jag är otroligt tacksam över att ha sådan tur med en tillsvidareanställning direkt efter examen. Jag hade förberett mig på att vicka mig less innan någon längre anställning skulle dyka upp. För mig som kontrollfreak är det viktigt med ordning och struktur och då känns det tryggt att börja arbeta med samma elever och samma kollegor under en längre tid. Rutiner kommer förhoppningsvis också lättare att kunna byggas upp och utvecklas i och med detta.

I och med att jag är utbildad gymnasielärare vill jag såklart även undervisa där, och jag har som plan att knycka åt mig någon tid där också i framtiden!

Men var ska du bo då? - Jag ska bo i HUS! Hurra! I en by! Hurra! Nämligen i ett stort hus i Dalasjö som stått tomt sedan min farmor och farfar lämnade jordelivet. Jag är så exalterad över det och planerar och filurar mest hela tiden över hur jag ska inreda. Huset är byggt 1945 och är i relativt gott skick. Farfar var före sin tid så huset är utrustat med både jordvärme (vilket är en kostnad jag är glad att slippa, bra där farfar!) och bredband. Huset är i tre våningsplan på sammanlagt 195 kvm, inklusive oinredd källare. På gården finns ladugård, garage och vedbod samt en himlarns massa blom- och trädgårdsland som jag ska göra mitt bästa att sköta om. Imorgon ska jag till exempel plantera ett äppelträd! Idag har min lillebror agerat möbelbärare till mig - vi har burit ex antal möbler in och ut från rum och upp på lagårdsvinden. Tittar man ut från ett håll ser man toppen av Marsfjällen och tittar man åt andra hållet ser man Hemsjön. Jag har planerat att ha ett bibliotek/musikrum i ett av rummen och dit är ni välkomna på te i höstrusket, men först ska köket renoveras.

Hur känns det då?
- Med tanke på den lokalpatriotism och hemlängtan som ständigt virar sig runt min själ känns det mycket bra. Jag är säker på att jag kommer att göra något bra av huset (med reservation för eventuella raseriutbrott när saker och ting går åt skogen, men det är väl det som är charmen med att bo i ett hus). Dalasjö är en väldigt fin by och får jag den av många omtalade "lappsjukan" drar jag mig mot en stad en helg eller så. Värre än så är det inte. Jag föredrar fritt utrymme framför trängsel.

Men Johannes då? - Johannes ska sitta med huvudet i kurslitteratur två och ett halvt år till då han ska läsa engelska som sitt andra ämne + pedagogik/didaktikdelen och examensarbetet. När han inte pluggar kommer han att harva gitarr och nörda inspelningsteknik.

Hur känns det då? - Nu känns det bra. När jag sitter här ute i oktoberrr och saknar honom kommer det inte att kännas bra. Det bästa hade såklart varit om han varit max en armlängd bort. Men just nu finner vi oss i detta och tar vara på tiden då vi får ses, vilket ska bli så mycket det bara går. Folk har ju klarat av distansförhållanden i alla tider.

Vad ska du göra i sommar då? - I sommar ska jag, för femte sommaren i rad, arbeta på Berghem servicehus vilket kommer att kännas vemodigt då jag i augusti flyttar hemhem. Jag börjar den 20 juni och jobbar till den 7 augusti och sedan åker jag till stugan i Dalarna en vecka innan jobbet börjar den 15 augusti och det känns magiskt bra.





Kommentarer

Emma J
Jag läängtar:)
Grattis till jobbet! Hoppas du får en toppenfin start på terminen till hösten. Men först - ha en underbar sommar! Lycka till med renoveringen!



Oj, nu blev det många utropstecken. :) Hoppas du har överseende med det.
A E L
Att du föredrar fritt utrymme är inget nytt,det förstod jag redan sommaren 1989 när du stötte till mig med full kraft,i min trånga hall på Framnäsgatan,med orden: AKT DÄ! Lycka till!
Nåmen dåså då blir det Bräntberget i sommar. Bra bra :)
Peter
Vilken framtid! Min tur nu då:



Men jobbet då? "En deltid i två månader står på spel, för att sedan följa upp med jobbansökningar, extraknäck, extremt övande och ångest inför val om att stanna i Umeå eller inte".



Hur känns det då? Det känns relativt bra. Jag är en människa som gillar mycket ledighet för halvdan lön, det.. lönar sig.



Men var ska du bo då? På pappret äger jag 10kvm och min rumskompis Grekula äger 10kvm, men riktigt så farligt som det låter som, är det verkligen inte.



Hur känns det då? You know. Hedlunda för några ynka hunkor i månaden kan vara helt underbart.



Men Johannes då? Johannes och jag har ju pratat löst om powermetal i höst. Med tanke på hans studier så kommer nog både han och hans flamma som jag nu skriver en kommentar åt, att finnas på kalendern.



Hur känns det då? Ja.., jag antar att det känns bra, bara man ser till styra upp planer då och då när alla kan!



Vad ska du göra i sommar då? I sommar ska jag både resa till Skåne och Stockholm, jobba på Systembolaget i Vännäs, eventuellt en sväng till Bulgarien börjar det pratas om, öva på mina synthar så jag blir lika snabb som Jordan Rudess (Dream Theater), umgås med vänner och dricka vin.



Peter 2,0
Ursäkta min rangliga svenska. Du som gillar ordning och struktur, här kommer två uppradade orsaker:



1) Jag har utfört en av de tidigare angivna sommarpunkterna; "dricka vin".



2) Jag skrev för mycket för mitt eget bästa, så jag orkade inte köra min "obligatoriska" kontroll runda av textinnehållet, innan jag sände iväg det.



Också ska jag passa på att säga trevlig sommar!

Emma - Jag med! :) Vi ses på torsdag, då får du vara inredningsrådgivare till mig!



Caroline - Tack så jättemycket! Jag är superpeppad på jobbet, ska bli kul! Kanske hör av mig om jag behöver några tips från en veteran ;)



Anders - Haha! Jag har tänkt på det rätt mycket de senaste dagarna. Btw: Det kommer att gå åt en hel del färg i kulören med S 300-N, fixar du det? :)



Tobbe - Jaje! Det blir det! Fast nu har jag mitt eget Bräntberg på gården: det suger rätt mycket i baksida lår när jag bär tunga möbler uppför trappor hela tiden.



Peter - Hahahaha! Klockrent! Varför börjar du inte blogga igen? Din framtid låter också bra, som du vet tycker ju jag att du ska satsa på Kungliga Mu-hög i Sthlm och det vet jag att du skulle fixa. Då skulle jag vara stolt som fått lira jazz med dig ;) Jag kommer till Umeå igen den 20:e, vi ser till att styra upp nått då! Ang. hösten tycker jag att du, jag och Johannes samt andra frivilliga bör styra mycket roliga aktiviteter när jag är i stan. Dessutom vet du ju att du och Grekula är välkomna till Dalasjö när helst ni vill!
A E L
För en gångs skull skrev du fel S3500-N heter det......Ernst skulle nog gilla dig när du ska börja och fixa och dona.........
Just! Många liter kommer att behövas av den nyansen! Ja, jag tror jag ska bjuda hit Ernst. Han skulle älska "hur trevligt ljuset faller på kvällen, och titta där vilken fin gammal planka! Den ska jag använda och se här, i den här mjölkkannan ska vi stoppa ner härligt doftande granriiiis!" (Det ska jag göra, med eller utan Ernst!). Kommer du hem nått i sommar?
A E L
Fo si,asso.....

Skriv en kommentar