Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kamera.

2010-09-04 23:19:18 i Allmänt

Att bevara minnen genom en kameralins. Att ha dagar dokumenterade i bildmappar på datorn. Att hitta en extra fin liten grankvist som man vill föreviga på bild. Att fota glada människor som dansar, barn som skrattar, en klänning som faller fint, fingrar som spelar ett instrument, gatuhörn, vovvar som springer, vinklar som bara ser bra ut, vattenstänk i solstrålarnas genombrytning. Bland annat det tänker jag fotografera. Med mig på resan är min nya fina Canon EOS 500D. Jag ska behandla den som min nyfödda bebis. Var så säkra.

Med mig vid köpet var min underbara vän Fredrik som kan ungefär allt som är värt att kunna gällande kameror och fotografering. Utan honom hade jag virrat runt som en vilsen stackare. Jag sa till Fredrik att han fick sköta snacket med fotofolket. Det enda jag behövde göra var att betala. Nu kanske jag ska läsa mitt livs första instruktionsbok. Kanske. Inte.

Jag och pappa gick på Socialize efter kameraköpet och drank en lördagsdrink. Det är så mysigt där! Har ni inte varit där måste ni gå dit snarast. Mamma och pappa hade med sig lite grejer från Dalasjö. Bland annat en filt från gammelfarmors hus, en blå/vit tallrik, en säck potatis samt en Tove Jansson och Mumintrollen-affisch (mamma känner mig väl!).


Har suttit och testfotograferat hela kvällen. Stackars pappa, som jag skulle underhålla (mamma är på 30-år-sedan-examen-fest), har bara fått lyssna till avtryckarljudet i några timmar nu.


Kommentarer

A E L
En fin grankvist...................Du e en ung kvinnlig ERNST!
NEJ ANDERS! Du borde känna mig bättre än så. Jag råkar bara tycka att naturen är så himla fin. Fast jag har gärna skor på mig när jag är där.
Anonym
ge tips då, carro :) vad är nu bra med kameran? rekommenderar du folk att köpa en sådan?
Lugn, bara lugn! :) Jag måste få lära känna den först innan jag kan börja tipsa folk om att köpa en likadan!
Pappa
Hej och tack för en härlig helg !



Apropå klickandet kan man travestera en gammal text, Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge. God lycka på din vandring som kommer att ta din fotografering till nya höjder.



Pappa



A E L
Ta många snap-shots!

Skriv en kommentar