Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Visualiserade målbilder.

2010-03-16 15:51:10 i Studentlivet

När jag är spyless på tentor, seminarium, grupparbeten, kurslitteratur, äckligt te i plastmuggar, kaffefläckar på golven, extremlånga köer på böcker lutar jag mig tillbaka mot min visualiserade målbild. För motivationen är sådant viktigt. Fråga mig. Jag ägnade 10 veckor av mitt liv till skriva ett examensarbete om elevers motivation och faktum är att det är något som angår oss alla. Oavsett om man är elev eller inte. Jag vill påstå att det är ens motivation som styr mycket av vad man åstadkommer i livet. Finns inte motivationen anstränger man sig inte så mycket som man bör. Om jag inte hade ansträngt mig hade jag hoppat av denna utbildning redan första veckan då jag insåg att jag skulle plöja runt 60 böcker på en termin.

Våren 2011 kommer att bli en fantastisk vår. Jag tar då min examen och kommer att bjuda er på en hejdundrandes fest. Men är det ett tag kvar och för det mesta rullar det på, men när fokuset faller och tröttheten tilltar lyssnar jag på denna låt. Jag ska välja den som "utpassage" från studentlivet till arbetslivet. Bitter sweet är vad det kommer att vara.


Kommentarer

Då. Då har vi en hejdundrandes sjöslagsfest : )

Skriv en kommentar