Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Läxstödet.

2009-09-24 11:29:00 i Studentlivet

Igår gjorde jag ett gästspel på min gamla högstadieskola. Skolan har startat en verksamhet som heter "Läxstödet" där elever får hjälp med läxor. Tanken är att folk från samhället ska komma dit och hjälpa till och lärare finns även till hands. Många tänker inte på att det finns elever som inte har förmånen med föräldrar som hjälper till och stöttar dem i skolan. Jag tycker att den här idén är jättefin!

När eleverna släntrade in såg jag till min stora förskräckelse att 90 % av dem hade med sig sina matteböcker. Åh nej. Jag och matematik är en kombination som inte fungerar särskilt bra ihop. Jag samlade dock ihop mig och tänkte att jag ju ändå borde kunna sjuans och åttans matte och med lite tid och tanke (och miljoners kladdpapper) kunde jag hjälpa eleverna med deras problem. Mycket berodde på att jag lärt mig en hel del pedagogik och metodik under utbildningen och kan coacha eleverna i hur de ska tänka när de löser en uppgift. Är man någorlunda pedagogisk behöver man inte vara expert på andragradsekvationer inbillar jag mig i alla fall. Jag ska ju trots allt inte bli mattelärare som tur är.

Jag träffade en av mina gamla lärare och klassföreståndare på skolan och hon var sprallig som vanligt. Hon bjöd in sig själv till vår kommande 9d-träff som lär komma efter 10 år efter avslutad högstadieexamen, så än är det några år kvar.


Skriv en kommentar