Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Valborg i mitt älskade Dalarna.

2009-05-05 22:07:36 i Allmänt

I onsdags åkte jag, mamma, pappa, Ludvig och Thimmie till Näsåker för att på torsdagen åka till stugan i Fullsta, södra Dalarna, tillsammans med mormor.


Åsa hade fina rosetter sen senaste tävlingen på väggen!


Jag var såklart tvungen att testa Olivers cykel!


Oliver var dock bättre på att trixa än vad jag var.



Och så spelade vi den traditionsenliga Valborgsfotbollsmatchen. Närkamp mellan mig och lillebror.




På torsdagsmorgonen var det då dags att åka till Dalarna och eftersom vi gjort det minst 84729 gånger har vår kartbok en hel massa markeringar om var i Mellansveriges kustland de bästa (och sämsta) rastplatserna ligger. Vi brukar stanna i Gnarp. Än fast alla hatar det stället. Vår familj är lite sådär. När vi var små sa mamma att vi skulle fika i Gnarp varpå Kristoffer, då 10 år, utbrister med panik i sin gälla barnröst "Men jag vill inte fika på något himla ställe som heter Knark!". Så Gnarp är Knark för mig.


Thimmie är världens bästa reshund. Hon väntar till man säger "Varsågod" innan hon hoppar ur bilen, hon dricker vatten på flaska i sin rosa skål var som helst, närsomhelst. Och det bästa är att hon kissar på första bästa lilla gräsplätt. Hon är inte direkt någon hund som behöver en kvart på sig att göra sina behov. Alla våra hundar har förresten haft de där rosa skålarna.


Men bäst tycker hon förstås om när hon får springa fritt ute på vischan, ligga och halvslumra på gräsmattan och gnaga på vedträn (mest gillar hon de hon knyckt själv från vedkorgen).


Jag, mamma, Thimmie och mormor åkte i vår bil och pappa och Ludvig åkte mormors bil. Vi damer hade med oss en korg med kiwi och då jag insåg att vi varken hade knivar att dela frukten med eller skedar att äta dem med sa bara mormor: Det fixar jag, jag tar fram kniven! Sen plockade hon fram en fickkniv ur handväskan, ni kan skåda den på denna bild!


Såhär glad var jag av att vara framme!


Vårblommorna blommade för fullt!




Jag lägger upp de resterande bilderna imorgon. Tänkte att ni kanske vill vila er lite nu av denna bildkaskad.

Skriv en kommentar