Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dalarna part two.

2009-05-06 12:35:55 i Allmänt


Vi drog iväg på en spring/cykelrunda runt i byn och mamma guidade oss som vanligt med några historiska berättelser här och var. Tänk att broarna såg ut såhär förr i världen. Fastkilade stenar som höll upp både stora hästekipage och små springande barnsben. Något för folklivsforskaren Job att gräva i.


Mamma.


Förstår ni nu varför jag älskar att springa i Fullsta?






En av hästarna som bor i vår by hade fått föl! Jag och mamma stod säker och åade i 20 minuter. Föl är det sötaste som finns! Långa, vingliga ben, ullig päls, nyfikna ögon och en kort liten stubbig svans.


I vår bod hänger några flytvästar sen vi var barn. Jag upptäckte ett getingbo och sa till mormor:
"Mormor, det är ett getingbo i boden!"
"Jamen, har du tagit bort det då?"
"Nej! Jag ska fota det först!"

Så talar en riktigt fotoman.



Det blev en liten typ av dispyt mellan mormor och pappa när vi skulle sätta upp fågelholkarna för sommarens fåglar.
Pappa hävdade att holken skulle sitta mot norr eftersom han inte ville att det skulle bli för varmt för fågelungarna. Mormor sa att holken skulle sitta mot syd. När mormors syster Lillan (fågelexperten) kom frågade vi henne och hon sa att holkar ska sitta antingen mot öst eller väst. Nu vet man det.



Fina mormor.


På fredagkväll kom mammas kusin Åsa, min tremänning Frida och hennes pojkvän Simon. Med sig hade de hunden Lindberg (ja, han heter så!) som kan skymtas i bakgrunden.


Man kan inte tro att Thimmie är 10 år när hon vinner dragkamper med små, men starka hundar.


Jag luktar på ett bergskörsbärsträd.




Mamma och Japansk Magnolia.


Och så åkte vi såklart till vår favoritloppis som är i en stor lada. Farbrorn som har loppisen ser ut som en liten tomte och jag misstänker att han bor på loftet av ladan. Jag köpte en lergryta. En sån måste man ha.


Det fanns jättemånga fina burkar!



Vi hade fint väder hela tiden och väderpojken var glad.


Men vad tittar han egentligen på?


Jag och Thimmie myste på gräsmattan.


Med några nummer av "Gård och torp".


Kommentarer

Du tar alltid så fina bilder. Och nu längtar jag efter vårat föl!
Läs min blogg, skulle betyda mycket

Kram
Bror Kristoffer
Tjena syrran! Hoppas du och Patrik får en fin konsert ikv! Imponerande vilka bra och innehållsrika bilder du tagit under vistelsen i Dalarna! Fem K av fem möjliga :)

Skriv en kommentar