Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Landsbygd.

2009-03-16 15:42:12 i Allmänt

Att bo på landsbygd har sina nackdelar. Nu bor jag ju i stan under studietiden, men jag hoppas att jag och Patrik kan köpa oss ett fint hus ute på landet inom sinom tid. Jag älskar landsbygden, fast det finns vissa undantag. Några små detaljer som stör mig, men som ändå är lite sådär charmiga och vänliga. Naturens krafter och sådana saker man inte riktigt rår på. Jag känner mig trygg med dem, de gör lite som de vill och själv kan man mest bara vänta ut dem.

En nackdel är när ett tjockt islager fryser till på trappan ned till vår jordkällare. För att överhuvudtaget ha någon som helst chans att ta sig ned (och upp igen, man vill ju inte riskera att bli kvar med småfolket!*) måste man använda isdubbar!
En annan liten detalj som stör det vardagliga livet på landet är när komposten fryser till is och man måste använda en hacka för att pressa ned komposten.
Det som stör mig allra mest är när strömavbrotten slår sin klo runt byn och man inte kan göra något annat än att tända ljus, samtala, spela kort och vänta. Strömavbrotten bryr sig inte om det är OS, Melodifestival eller barntv. Strömavbrotten kommer när de helst vill.

Fördelarna är såklart fler, då jag bara kan komma på tre simpla nackdelar som faktiskt ändå är lite småmysiga.
*Småfolk = oknytt, vittra, hustomtar m.fl.


Mamma och pappas vovve Thimmie gillar friheten i naturen.
Dalasjö, september 2008.


Kommentarer

Tis blir nog bäst, om du har skola på dagarna, annars kan ja ons mitt på dagen oxå! De blir trevligt:)
Du vet väl att många barn blir till under strömavbrott? ;-)
A E L
Det är bra att du värnar om vår by! 2a avenyn i kväll ällärrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Skriv en kommentar