Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ge mig en ny dag.

2009-03-19 20:26:21 i Studentlivet

Dagens låt: Safe & sound - Olle Nyman

Idag har jag varit på en föreläsning om HBT. Den var intressant. Vi fick bland annat titta på en film som hette Pensionat Oskar med manus av Jonas Gardell. Det var en typiskt Gardellig film (en film för dig, Caroline!) och i slutet höll jag på att börja gråta då den var så känslosam. Jag hejdade mig dock då jag kom på att jag ju satt mitt i en föreläsningssal på universitetet.

Efter skolan gick jag ner till stan för att inhandla presenter till Patrik som fyller år på söndag. Vi ska fira honom på lördag med släkten eftersom jag jobbar på söndag.

Ikväll har Idamari varit här och käkat. Det var bra. Hon är bra. Idamari bättrade på mitt humör tusen snäpp!
Jag har halvdött av träningsvärk i benen idag och dessutom har jag suttit i en gruppdiskussion med en person som hade sanslöst starka åsikter. Jag är väldigt frisinnad som person och har absolut inget emot människor med åsikter då det ju tillhör det samhälle vi lever i, men då en person knappt kan lyssna på vad andra har att säga tycker jag att det går till överdrift. Sånt gör mig förbannad - man förväntas lyssna och respektera men får inte ett skit tillbaka. Och sådana ska bli lärare.. ja.. stackars elever säger jag bara. Lärarutbildningen borde införa intervjuer innan antagning! Som tur är har jag bara stött på ett fåtal personer med liknande åsikter under min tid vid lärarutbildningen, och jag vet ju att det finns studenter av denna sort vid alla utbildningar över hela landet. Dock tycker jag så fruktansvärt synd om de elever som ska genomsyras av undervisningen som dessa personer kommer att hålla i. Hjälp. Nu måste jag sluta innan jag brinner av.

Jag tänker faktiskt gå och lägga mig och sova nu. Är helt slut på. Både jag och Patrik har sovit dåligt den senaste veckan. Han på grund av sena träningar och mycket plugg och jag på grund av att jag sover dåligt när Patrik gör det och att jag läst lite för länge på kvällarna. Den sista anledningen har jag ju enbart mig själv att skylla på i och för sig. Imorgon blir en bättre dag, det bestämmer jag mig för nu.

Godnatt.

Kommentarer

Imit
Puss!

Skriv en kommentar