Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dagningens kristall.

2009-04-14 14:13:29 i Allmänt

Dagens 17/3 2009

Idag pratar vi om teorier. Om betraktandet.
Om användandet av olika glasögon.
Ibland kan jag önska att jag var lite mindre extrovert
och att jag kunde se bakom ramarna.
Det är akademiska kvartar och obrutna tankemönster.
Det snöar inte längre.
Briljans och skeptism.
Någonting mittimellan.
Precis som vanligt.


Så skrev jag i mitt dagliga "dagens". Jag skriver ner det jag har i huvudet innan varje lektion/föreläsning/grupparbete/seminarium så jag kan fokusera. Det har jag gjort ända sedan högstadiet då jag och min vän Emily gjorde det till en "traddi". Idag innan processeminariet skrev jag ingenting. Det slutade med att min lärare och min klass tittade på mig när det var min tur att prata. Jag satt nämligen och tittade in i väggen.

Dagens låt: Oldman - John Butler Trio.

Ibland tycker till och med jag att jag är svår att handskas med. Jag är en relativt lätt människa, det säger ju alla, men varför förstår jag inte mig själv då? Om jag är enkel, lättsam och rak?



Imorse läste jag en reportage om reggaebandet Glesbygd'n och sångaren i bandet sa att det finns två typer av vemod. Ett lyckligt och ett sorgligt. Det här är en vemodig bild. Jag fotograferade Ångermanälven i Novemberdis, Näsåker 2008.

Kommentarer

Jag gillar dagens. Måste vara skönt att få tömma huvudet på tankar och ord och sedan omfokusera lite. Kul att du gillar bilderna, jag tog i och frossade rejält med kameran under påskhelgen :) Haha, du är himla fin du Carro! Jag hoppas vi tar oss in och om inte jag har mig in ska jag hålla en extra tumme för dig iallafall. Vart är det du extrajobbar förresten? Gissar att du sagt det förut men mitt minne har en tendens att svika mig på regelbunden basis. Kram!



Ps! Jag tror inte det är meningen att man ska förstå sig själv helt och fullt ut jämt, oavsett hur lättsam och tokglad man är. Då finns det ingenting att klura på :) Hoppas du mår fint iallafall.
Vilken bra grej, att skriva av sig så där. Det borde jag testa. Fast jag är lite ofokuserad för att ta mig för att göra det...



Glesbygdn är kärlek!

Skriv en kommentar