Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

BIA ÄR HELT OTROLIG!

2008-05-07 15:49:37 i Allmänt

Åsa, handläggaren på Försvarsmakten nere i Märsta, ringde mig nyss och berättade att de nu bestämt sig angående Bia. De visste i och för sig nästan redan när hon klarade grundtesterna att hon skulle gå emot sök och nu är det bekräftat. Hon kommer att utbildas från och med nästa vecka till att bli en sökhund mot området "vapen och ammunition". Åsa skvallrade också lite om att de hade pratat om mig, haha! Måste överlägga med min käre sambo om vi ska satsa på en vovve till så småningom, isf kanske det blir en redan färdigutbildad avelstik. Vi får se. Tiden får utvisa. Jag känner ingen stress. Känns skönt att erbjudandet finns kvar. Först vill jag ha Patrik lite för mig själv en stund innan någon hund får komma och knacka på.

image117

Snart ser ni kanske Bia på nyheterna där hon toksöker efter illegala saker när det visas krigsbilder från något härjat land. Häftigt ändå. Gå från en lillodåga till snart utbildad tjänstehund. Jag vet, jag kanske tjatar, men jag är stolt. Jag känner mig som en mamma som är på skolavslutning..

Kommentarer

Bia var den bästa! :D
Totalt obrydd om andra hundar, människor och andra djur.. bara hon fick ha sin pinne, sitt löv eller sin isklump i käften! ;)
Och förresten, Bia har den längsta tungan som jag sett! :D

Skriv en kommentar