Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det där med skottning.

2008-03-09 13:29:17 i Allmänt

Varje år upprör temat "skottning" oss nordbor som har den äran att bli beskattade med den underbara snön.
Ja, för visst är snön fantastisk? Så länge den uppenbarar sig vid 5 minus, a lá perfekt pudersnö och skapar en vacker samklang med fotknarret när man går. När den då ramlar ner från himlen som slask och blöter ned ett helt samhälle blir man på sämre humör och använder inte längre superlativen "underbar" och "fantastisk". Nej, då håller man sig helst inne och låter plogbilarna göra sitt jobb. Men. Vad gör de? "Glömmer" skotta parkeringar?
Igår när jag kom hem efter jobbet och skulle parkera bilen höll jag på att köra fast i packad blötsnö. Jag säger då det; det är tur att jag är uppvuxen med en och annan fastkörning med skotern. Men med bil? Hursomhelst backade jag ut från slasket, hettade lite inne i bilen, gick ut, skottade bort snön och parkerade. All frid.

Nu ska jag snart avverka mitt fjärde och sista jobbpass för denna helg.

Skriv en kommentar