Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dofter.

2008-12-09 13:30:43 i Allmänt

Ibland kastas jag bakåt i tiden och det kan handla om alltifrån några veckor till flera år. Jag kan minnas väder, markens underlag, kläder jag hade på mig och exakt hur mina tankar flög i omlopp i banorna. Jag kommer också ihåg humör, människors miner, vad som sades och vad som tänktes. Jag kommer ihåg aktiviteter, stämningar och förhoppningar, men också besvikelser, lossade förankringar och känslan när stämningarna kommer till ett vägskäl och man tvingas välja väg i en flervägskorsning.

Allt detta kommer jag ihåg när jag känner olika typer av dofter som har betytt något för mig. Parfymer, nytvättade lakan som hänger på tork utomhus, nygräddade bullar och hur det luktar från ett gammalt hus som värms upp av björkved i en gammal vedspis. Ibland avskyr jag att gå in i parfymaffärer. Dofterna ger mig minnen som orsakar huvudbryn jag trodde jag var klar med. En utav mina svåraste saker är att bena ut, reda upp och avsluta. Jag kommer alltid att bära med mig olika stämningar och olika känslor, och jag tror faktiskt att det är bra. Det svåra är ibland bra, och jag tycker att dofterna jag varje dag omges av på något vis ger dagarna olika former av nyanser. Och jag har aldrig gillat det gråa.

Skriv en kommentar