Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

2008

2008-12-17 20:17:21 i Allmänt


Årets fest: Nationaldagen/Studenten hemma i Vilhelmina. Umgicks bland andra med min underbara Emma Vikingsdotter och att kalasa med henne är en upplevelse vill jag lova. Från timmarna på förfesten till timmarna sen natt/tidig morgon är underbara, i synnerhet när Emma hookar upp en randomchaufför och säger med uppfodrande stämma:

"Vi drar väl en ragg?"

Förresten är det bara i Vilhelmina (och några få ställen till) man kan snacka flugfiske med folk i festsammanhang.


Årets "Välkommen till världen": Nikki!


Årets jobbigaste: Att lämna Bia i Försvarsmaktens händer, även fast jag visste att hon skulle få det bra och att jag lyckats med mitt uppdrag.


Årets skönaste: När jag under de första veckorna i juni var ledig och kunde spendera dagarna fritt i stugan i Västervik. Jag och Japp gick promenader och plöjde sju böcker på fyra dagar och på kvällarna när Patrik kom hem från jobbet spelade vi tennis.


Årets mysigaste: När jag och Patrik tillsammans med min familj åkte till min stuga i Fullsta, Dalarna, i början av augusti och fick sova första natten i mammas moster Lillans hus i Skräddarbo. Vi sov på hennes loft som kryllar av diverse pinaler införskaffade under hennes resor över de sju haven. Det var kolsvart, knäpptyst och tryggt.


Årets musik: (Utan inbördes ordning) Sofia Karlsson, Dixie Chicks, Abalone Dots, Bob Dylan, Anthony & The Johnsons, Tiger Lou, Rosie Thomas, The Perishers, Lykke Li, Kate Nash, Olle Nyman, Kristian Anttila, Jan Johansson, Melissa Horn, Tori Amos, Joni Mitchell, Stina Nordenstam, Nina Kinert m.fl. (Ja, jag lyssnade på mycket musik detta år, liksom alla andra år):


Årets IKSU-instruktör: Elvira


Årets körledare: Konrad Skeri


Årets mentala coach: Mamma. Alla år är det mamma.


Årets maträtt: Orientalisk bulgursallad.


Årets kreativitetsprodukt: USA-visan som jag skrev till Patrik.


Årets värsta månad: Mars.


Årets bästa månad: April.


Årets bragd: Snickarna som byggde utbyggnaden på huset i Dalasjö. Jag vet hur det är med mamma och pappas "det ska vara si, det ska vara så och inget mitt i mellan" - jag är likadan.


Årets varmaste dag: Någon dag i juli då vi drog ihop ett gäng åkte ut till Bettnessand för att bada i havet, spela beachvolley och käka glass.


Årets camp: Kajakpaddling med Ludvig i Risån i augusti.


Årets "hanns inte med i år, måste bli av nästa år" : Fjällvandring.


Årets återseende: Anna! Som åter flyttat till Umeå efter ett år i Sundsvall.


Årets tjejkvällar: Ida och Jessica, alla gånger. Ni ska veta hur många samtalsämnen vi hunnit avverka.


Årets roligaste taxiresa: När jag och Lisa åkte från Berghem till stan för att gå ut på Rex. Lisa snackade med taxikillen som om han vore en psykolog och specialiserad på kärleksfrågor. Det var underhållande!


Årets godaste: De hemlagade teet och kakan jag åt vid Sätra Brunn, Västerås, i augusti. Kakan bestod av en blandning av en grund på mjukpepparkaka/vanlig sockerkaka med smak av kanel och nötter, frukt och mörk choklad. Receptet var dock hemligt.


Årets pysselkväll: Jag och Alexandra, oktober i sällskap med 8749387493748932 pärlor.


Årets bok: Lo Kauppi - Bergsprängardottern som exploderade

Årets bild: Svamphöst i i20-skogen.


Kommentarer

emma
Ja, den kvällen var verkligen hur kul som helst! Jag hoppas det blir en lika lyckad kväll på juldan! :) jag är verkligen taggad till tusen! Jag hoppas du också är det! vi ses sanrt. iiiih! :)
ja, umeå vädret sög idag. Regn, blåst och rusk. Här är det underbart. Saknar dig.
Haha, har jag påverkat "Årets musik" ;)
Nej, bara Anthony & The Johnsons och Rosie Thomas, men det är inte så bara det!

Skriv en kommentar