Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tiden stannar en sekund.

2007-11-09 19:00:15 i Allmänt


Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur.

Detta är ett inlägg om att älska att lära ut. Detta är en inlägg om konsten att besvara en fråga. Detta handlar om att trivas med det man gör. Lyckan i att ha hittat rätt. Tillfredsställelse i sina val. Praktiken är bland det roligaste jag gjort. När en planering fungerar, när eleverna förstår, när man känner att man är värd en rast - det är då man känner för helg. För mycket intryck kräver i slutändan lite ledighet.

Vilhelmina är så mysigt. Helt övertäckt av snö av den bättre kvalitén. Gnistersnö, mitten av november, mörkt och första glöggkvällen är på intågande här hemma hos världens bästa människor; familjen.
Efter dagens arbete gick jag till affären för att inhandla helgens mat. Väl där möttes jag av pappa och Ludvig och under cirka 40 minuter hade vi en rolig stund bland mjölklitrar, pålägg, frukt och glödlampor.
Citat lillebror: "Nja, men.. jag kan inte äta så mycket godis ikväll för då riskerar jag att få ont i munnen och då blir det inte kul att köra skoter imorgon"! Sammanhanget i det citatet går ju att diskutera.

Jag tänkte på en låt av Thåström idag.

"Massa människor säger hej
jag kan bara namnet på en del
Jag säger hej tillbaks och jag låtsas att jag vet
Men jag är glad att se att dom lever
och tiden stannar en sekund"

Sant.
Snöskottning nu.
Och att få tankar besvarade är ju lite svårare än det här med frågor.

Genom enhet växer det lilla, genom oenighet sönderfaller det stora.

Skriv en kommentar