Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Finbesök på morgonkvisten!

2009-04-29 13:49:50 i Allmänt



Imorse fick vi finbesök. Emma och Freja som var i stan några dagar hälsade på imorse. Vi hade inte så många leksaker att erbjuda men Freja föll i alla fall för några påskkycklingar i fågelboet som hon plockade bort vingarna på, haha!

Efter att de hade åkt hem åkte jag till Jessica där jag hjälpte henne att skriva ett CV (jag som knappt har skrivit ett eget CV någon gång!). Efter en jättegod lunch hos Jessica gick jag till IKSU där jag körde ett Functional power pass, så nu har jag fått min IKSU-dos så att jag klarar mig i fyra dagar. Nu ska jag ladda telefonen med ännu mer musik och sen ska jag åka till stan där pappa har fixat skjuts till mig. Jag ska åka med en kvinna till Åsele och där möter jag upp mamma, pappa och vi fortsätter till Näsåker (Ångermanland, fyra mil nordväst om Sollefteå. Jag måste alltid förklara var Näsåker ligger så jag gör det nu också) för att där träffa min morbror Roger, hans sambo Åsa och min kusin Oliver och mormor och såklart hundarna Frida och Tikka! Imorgon ska vi upp i ottan för att åka till stugan!

Ha en trevlig Valborg!
Jag skriver igen på söndag (alternativt måndag ifall jag är uttrött).


Stepdance!

2009-04-28 18:30:53 i Allmänt

Idag har jag varit på stan och köpt en fin klänning och nya löparskor och ett nytt löparset av pengarna jag fick i födelsedagspresent. Ni kan få se en bild senare! Nu ska jag dra på IKSU med Alexandra och dansa, woho!

Vi lyssnar på Lasses album "Söndermarken". Jag tror nästan att det är hans bästa album. Om man måste välja alltså. "Brustna hjärtan" är så fruktansvärt vacker. Även efter den 342:a genomlyssningen. Och jag överdriver inte. Och jag tänker alltid på pappa när jag hör "Lång väg hem". Han brukar spela gitarr till den och jag brukar sjunga med honom när jag är hemma. Den är som en melankolisk saga.

Imorgon drar jag till stugan i Dalarna och ni kan inte ana hur mycket jag har längtat efter att ligga på bryggan och läsa och skriva, klappa fåren och framförallt; prata med mormor!

Eftersläntarfirardagen!

2009-04-27 22:26:12 i Allmänt

Ikväll hade jag som sagt ett uppsamlingsheat för dem som hade förhinder under mitt födelsedagsfirande i fredags.


Jessica kom!


Och hon lärde mig hur man gjorde en zen-buddistisk meditation.
Lägg märke till min "snartbryterjagutigapskrattmin"!




Marcus och Alexandra kom också hit och fikade, pratade och skrattade!


Och Fredrik kom också och fikade!


Jag visade dem ängeln jag fick av Göran och Elisabeth. Ludvig trodde att det var en fågel och Fredrik trodde att det var ett får. Jag gillar fulsnygga änglar. Det är dem som är de sötaste!

Nu är jag trött i huvudet. Jag har redovisat mitt grupparbete idag och sjungit i en 100-mannakör med ledning av en dirigent som var helt vild så nu ska jag pussa på Patrik och sen sova!

Måndagsplaner.

2009-04-27 11:38:49 i Träning

Det känns som om den här dagen har varit hur lång som helst än fast klockan knappt är lunch (11.28). Kan bero på att jag drömde mycket imorse och jag orkar inte gå in på drömmarna nu (då får jag sitta här till i eftermiddag och det har jag inte tid med). När jag gick upp vid halv nio käkade jag frukost nummer 1 och repeterade redovisningen inför idag och sen drog jag på mig löparskorna för en runda som gick sådär. Det är mycket roligare med sällskap. Brukar alltid komma in i andra andningen efter runt 8-9 minuter, men idag tog det nästan 20 minuter innan den infann sig. Men det var i alla fall härligt att det började duggregna de sista 15 minuterna. När jag kom in duschade jag och åt frukost nummer två. Nu ska jag snart dra mig till skolan för redovisning (hoppas, hoppas, hoppas att läraren inte ställer jobbiga frågor som jag inte kan svara på!) och sen ska jag förbi UB för att lämna tillbaka böcker och låna nya inför nästa kurs som börjar nästa vecka. Efter det ska jag käka min middagsmatlåda och filosofera lite innan kören som börjar 17. Idag ska vi sjunga med tre andra körer också inför Valborgskonserten, blir kul! Ikväll har jag uppsamlingsheat för Marcus, Alexandra och Jessica för firandet av min födelsedag. Blir kul!


Löpning uppför niporna i Näsåker. November, 2008.

Söder om kärleken.

2009-04-26 18:56:35 i Allmänt

Imorse gick jag upp 08.00 för att skriva klart min fördjupningsuppgift. Jag är inte nöjd, men den är klar nu i alla fall. Min eftermiddag har jag ägnat till träning (börjar tröttna lite på inomhusträning nu, ska börja träna mer utomhus: Jessica, när ska vi krossa hinderbanan på i20?!) och stämrep med sopranerna i två timmar. Vi har lagt in mer rep nu innan vårkonserterna. Efter träningen och repet käkade vi årets första grillmiddag hos Göran och Elisabeth! Nu ska jag gå igenom min redovisning inför morgondagen, är lite nervös men det ska nog gå bra hoppas jag. Vid 20.00 ska jag och Sabina gå en promenad.

Firande dag 2.

2009-04-25 22:07:13 i Allmänt


Mamma och pappa kom med världens finaste orkidé!


Mamma hade bakat en påsktårta, en av mina favorittårtor som jag såklart önskat mig!


Världens finaste familj.




Patrik spelade och sjöng "Under månen" (Lars Winnerbäck). Det var fint.



Och så spelade vi lite till. Patrik gitarr och jag munspel. Lägg märke till min fokuserade min,


Bästa, bästa Thimmie. Promenad efter sockerchocken av allt fika!


22 år.

2009-04-24 23:31:41 i Allmänt


Jag hade bakat cupcakes såklart, det bästa är när de är klara och man kan pynta dem!


Och så hade Patrik bakat en after eight-kaka och jag hade bakat min livs första morotskaka som blev godkänd!


Patriks fina tårta som han gjorde till mig!


Idamari och hennes klasskompis Sofia kom,


Och Ida som nu är i vecka 29! Jag fick känna en bebisspark ikväll, är fortfarande helt lyrisk!


En fin bild på Idamari.


Sabina med en av mina gigantiska tekoppar!


Ludvig kom.


Och Kristoffer.

På måndag väntas Alexandra, Marcus och Jessica, de fick förhinder iväll. Imorgon kommer min familj och Patriks familj hit och så Japp och Thimmie såklart! Tack till er alla för en underbar födelsedag!

På bemärkelsedagen.

2009-04-24 17:06:58 i Allmänt


Det är kul att fylla år! Nu är jag 22 år gammal. Tack för alla mail, kommentarer här på bloggen, sms, mms och telefonsamtal jag fått idag! Ni är underbara!  Solen är med mig idag och på balkongen är det jättevarmt! Patrik sitter där ute nu och spelar gitarr.




Kakorna och Patriks tårta har jag inte ställt fram ännu. Fotar mer när gästerna kommer.


About running in springtime and tomorrow birthdays.

2009-04-23 20:19:16 i Allmänt

Ikväll har jag sprungit med Alexandra. Träning och terapi samtidigt, sånt är bra tycker jag! Jag längtar till det blir ännu varmare ute så man kan springa i shorts och linne och stanna vid en bäck med rinnande vatten för att dricka. Ikväll sprang jag utan långkalsonger, först var det lite kallt, men sen gick det bara fint. Åh, våren, som jag sagt förut, nu får du komma på rikigt. Imorgon fyller jag år. 22 år ska jag till att bli. Det känns på något konstigt vis som att jag borde vara äldre. Det känns så länge sedan jag år 2006 var 19 och gick ut gymnasiet. Det är så mycket som hänt sedan dess. Men så är det ju i och för sig alltid med mig. Full rulle. Jag är som en ettrig ekorre i ett hamsterhjul, som min vän Fredrik brukar säga. Nu: dusch. Sen: fika. Ännu mer sen: sova.

Krismöten.

2009-04-23 13:53:10 i Studentlivet

Imorse när jag läste tidningen i lugn och ro ringde min klasskompis Erik i panik:

- Carolina! Nu har vi gjort fel i vårt grupparbete!
- Va?
- Ja! Vi har använt oss av fel kvalitetsgranskning!


Efter någon minut av resonemang av tillvägagångssätt för att lösa problemet bestämde vi att jag, Hannes, Erik och David skulle mötas på skolan för att reda upp det. Väl på skolan arbetade vi effektivt i drygt en timme och nu är vårt arbete granskat av rätt rapport. Detta har aldrig hänt mig tidigare, men jag påminner er (och mig själv) att läsa INSTRUKTIONERNA noggrant innan ni avslutar ert arbete. Det vinner man mycket på. Nu ska jag fortsätta med min fördjupningsuppgift, jag hoppas att jag får den som jag vill.

Mitt hat riktat mot Media Markt.

2009-04-23 13:49:03 i Allmänt

Inte nog med att jag har plågats dagarna i ända med radioreklam, tv-reklam och bussreklam som basunerar ut den storslagna nyheten: Media Markt kommer till Umeå! Ord som "mega", "billig" samt "puckat" överkonsumeras och bidrar ytterligare till att den röd/svart/gula annonsen skriker "KOM OCH KÖP!" Och jag tvivlar absolut inte på att killar (kanske nån tjej också) stod vid ingången 08.00 imorse och KÖADE för att köpa en 32 tums plasmatv för 3000 kr.
Men fortfarande: jag hatar verkligen sånt här. Jag hatar affärerna, tänket, idéen, annonserna, paniken, hysterin.. Jag har en gång i mitt liv satt min fot i en liknande affär (i Örebro) och jag gör aldrig om det. Aldrig. Ni får betala mig för att jag ska gå in i Media Marks butik. Om jag nu har något där att göra, vilket jag tvivlar starkt på.

När jag trodde att bristningsgränsen var nådd gällande mit hat mot denna "nya mediakändis" hämtade jag tidningen vid dörren imorse och möttes av en förstasida prydd av Media Markts extremt fula annons. Jag tappade helt min lust på frukost. Inte nog med det heller; när jag gick in på VF:s hemsida för att läsa några nyheter smachades Media Markts annons upp rakt i ansiktet på mig. Inte trevligt. Inte alls.


Ett spretigt fågelbo.

2009-04-22 14:32:48 i Inredning







Det var till detta jag använde grenarna jag knyckte imorse.

Pelargonbebisar!

2009-04-22 12:17:43 i Inredning






Min farmor var en kvinna med riktigt gröna fingrar och en gång räknade jag och Emma till att hon hade över 200 blommor i huset där hon och farfar bodde (och då räknade vi inte med hennes tre blomland, flertalet rabatter, grönsaksland och det stora växthuset. Farmor lärde mig en sak när jag var liten. Hon lärde mig att man skulle knycka skott från andras plantor när ingen såg, då fick man nämligen de finaste blommorna. Jag har nu följt det rådet och för cirka två veckor sedan klippte jag bort två skott från två pelargoner i vårt trapphus som blomtanten ställt dit. När de rotat sig tillräckligt planterade jag ned dem i två krukor och se, nu står det där och väntar på att frodas.

Jag strör ut frågorna på bordet.

2009-04-22 10:35:42 i Allmänt

Dagens låt: Jag fattar ingenting - Lars Winnerbäck.

Idag fattar jag verkligen ingenting. Lasse sätter ord på saker och ting som jag tänker men aldrig vågar säga.

Varje kväll  de senaste två veckorna har jag, precis innan jag somnat, fått världens skrivarryck. Jag har formulerat ord, meningar och fraser i huvudet men jag har aldrig skrivit något på ett papper eller på ett tangentbord. Jag vågar inte. Jag orkar inte.

Nu ska jag plugga och tänka på min fördjupningsuppgift så jag får den som jag vill. Något som man kan kontrollera helt själv.

Förresten. Jag bröt en lag imorse. Jag gick ut i skogen och bröt kvistar. Förlåt, Moder Jord.


Sådär känner jag mig just nu. Som frost på ett broräcke. Näsåker, November, 2008.

I bakgrunden syns Patrik, mamma och Ludvig. (Mamma höll ett föredrag om Hällristningar, ett av hennes många specialområden).

Pensionärshandling.

2009-04-21 13:37:26 i Allmänt

Imorse åkte jag iväg och handlade klockan 09.00. Jag kände mig som en pensionär. Tänkte bara säga det.

Efter handlingen åkte jag till IKSU där jag avverkade ett bodypump-pass för första gången på 10 år ungefär (har bara kört styrka i gymmet det senaste året). Nu har jag just ätit lunch och taggar upp för plugg. Planen är också att baka den första kakan inför min födelsedag på fredag. Ikväll ska jag följa Maja och Susanne till Hippologum och titta när Maja rider.

I trapphuset tidigare idag träffade jag min granne och vän Arne. Ja, han är min vän. Vi brukar språka rätt långa stunder ibland när vi ses. Jag gick fram till min cykel och sa med förtjust röst:

- Åh! Nu när cykelbanorna är sopade kan man börja cykla igen!
Arne (med arg röst) - Har du haft cykeln ute hela vintern?!
C - Ja.. eh.. jo.. men jag tänkte ta in den!
Arne (argare) - Och vi som har förråd!
C - Jo..
Arne - Och jag som putsade upp din cykel i höstas och oljade in den där den var rostig!


Ett sting av dåligt samvete sköljde genom min kropp och jag nog lite ledsen ut för sedan sa Arne hurtigt (han är en rikigt fartfylld 75-åring):

- Äsch, vi fixar till den nu innan vårsäsongen också!

Perfekt. Goda grannar är livet.

Reality/fiction

2009-04-20 20:24:00 i Allmänt

När jag fikade nyss såg jag på "Sjukhuset" och började gråta när jag såg en förlossning. I reklampausen slog jag över på fyran och tittade på "Hitta hem" (ni vet det där programmet om borttappade djur/djur utan ägare) och började gråta. När jag tittade i tv-tablån såg jag att fyran senare visar programmet "Spårlöst", ser jag det kommer jag garanterat att gråta igen. Vad händer med mig? Sen när blev jag så här känslig? Det måste vara Patrik som påverkat mig. Han brukar nämligen bli ARG på mig ifall jag inte visar några som helst känslor när känsloladdade scener visas i en film. Jag brukar försvara mig att säga att det är fiktiva scener. Då blir han bara sur.

Konserter våren 2009.

2009-04-20 20:17:55 i Musik!

Hörni. Här kommer information om mina körkonserter i vår. Ert uppdrag blir att välja ut en (förslagsvis och helst konserten i kyrkan då den är mest uttömmande, läs: längst).

30 april: Valborgkonsert på Campus (denna konsert kommer jag ej att medverka i eftersom jag kommer att vara på väg till stugan då!)

15 maj: Vårkonsert i Umeå Stadskyrka (återkommer om tid senare)

23 maj: Kulturnatta. Vi kommer att sjunga runt 40 minuter med kören utöver alla andra kulturarrangemang.

Ikväll var det ett lite småroligt rep. Vi repade nyanser på en hel del av låtarna och Ola, vår körledare, som är musiklärare (specialiserad på kör och dirigering) och pedagog uti fingerspetsarna dramatiserade hur man ska tänka när man ska sjunga dim-ackordet i "O, hur härligt majsol ler". Han är bra han, vår dirigent.

Så där ja, nu är det bara att planera in detta i era kalendrar och komma och lyssna för att komma i ytterligare vårstämning!

20 april 2008.

2009-04-20 13:35:05 i Allmänt

Jag tycker det är lite spännande att blicka tillbaka och se vad man gjorde för ett år sedan. Den 20 april skrev jag följande i denna blogg:

Och du säger: Gå sakta. Jag följer bakom.

Kryptiskt. Glasklart för mig. Och det bästa är att ingen längre behöver gå bakom. Vi går bredvid.

Idag är det en sån där dag då jag vill kasta av mig skorna, släppa ut håret och springa på en äng i sommarklänning!
Soundtrack till den känslan: Sofia Karlsson - Milrök.
Åh, våren. Omfamna mig. Älska med mig. Gift dig med mig. Nu.


Bild

Deklarering.

2009-04-20 13:19:50 i Allmänt

Nu ska jag ta tag i deklareringen. Jag får ångest av att tänka på det. Jag hatar sånt där. Skulle aldrig kunna jobba med ekonomi och siffror och sånt. Men man får ju tillbaka pengar av att notera lite på ett papper så det är ju i alla fall bra. Första gången jag fick hem deklareringsbrevet var kanske 2001 eller 2002 någonting och då trodde jag att det var nått "skräp" varpå jag kastade det i återvinningen. Då fick jag böta! Haha! Jag skrattar när jag tänker på det. Tror jag fick böta runt 500 kr eller något. Det är mycket för en 14-15 åring.

Vidare planer för idag är plugg. Ska läsa en engelsk artikel om varför kvinnans lust ofta undervärderas mannens och så lite om könsstereotyper. Sedan ska jag och Sabina gå en promenad i solen och ikväll har jag kör! Äntligen! För tre veckor sedan var jag hemma pga av pluggöverbelastning och förra veckan var det ju annandag påsk, men nu, nu sjunger vi studentmössorna av folket!

Shoot the moon.

2009-04-19 21:56:29 i Allmänt

En bra söndag, helt utan söndagsångest.

* Publik och supporter till Emily under hopptävlingen på SURF.
* Promenad i skogen i solskenet.
* Plugg och genomgång och upplägg inför fördjupningsuppgiften.
* Skrivit handlingslista, matlista och klurat på vilka kakor jag ska baka innan fredagen (min födelsedag!).
* Välbehövlig städning av garderoben.
* Middag hos Göran och Elisabeth.
* Gästträning på Tenton med Sabina.
* Dusch och kvällsfika.

När jag gick hem från Tenton tänkte jag på en sak. Varför gläds man inte mer ofta åt lyckan av att ha en underbar familj och världens finaste vänner? Ibland kan jag känna att jag tar både familj och vänner för givet och varje gång jag kommer på mig själv att göra det tänker jag att det bara slår tillbaka mot mig själv senare. Nu har jag i alla fall bestämt att jag ska sluta upp med att se vänner och familj som en självklarhet, för det är det inte. Vänner och familj är en vägg att falla emot, ett tennisracket att bolla med, en ventil att fylla på eller tömma och framförallt ett träd som behöver näring för att växa. Jag hoppas att ni, mina vänner och min familj, vet hur mycket jag älskar och värdesätter er. Om inte, påminn mig att visa det!

Hopptävling i Stöcksjö.

2009-04-19 12:26:59 i Allmänt

Min vän Emily var i Umeå idag för att tävla idag med Birk. Jag, Elisabeth och Susanne åkte dit som supportrar. Det gick ett sting av saknad genom bröstet när jag såg alla ekipage som tävlade. Det där brukar ju jag göra, tänkte jag. Men tider skola komma, som pappa brukar säga. Just nu har jag varken tid eller råd med häst. Dock har jag och Susanne en plan: vi ska övertala Bjerre (Patriks morbror) att han och Susanne ska köpa en ponny till Maja som jag kan hjälpa till med. Mitt ponnyhjärta är väldigt starkt ska ni veta, och idag saknade jag mest ponnyerna som tävlade igår. Idag var det hästarnas tur och det fanns många fina hästar också att titta på, men det är något speciellt med ponnyer. Jag kommer nog att bli en ponnymamma, och min mamma kommer att bli en ponnymormor. Elisabeth i sin tur kommer att bli en ponnyfarmor och hennes hästintresse har med denna dag ökat markant. Frågan är bara vad min hästallergiske sambo tycker om dessa planer.



Elisabeth var glad och nöjd som fick hålla i Birk.

.

2009-04-18 14:54:17 i Allmänt

Det är i alla fall tur att jag har den här herren vid min sida. Det här är en typisk Patrik-grej. Han ska alltid lära djur en massa specialtrix. Jag vet inte hur många trix Bia kunde.. många var det i alla fall. Jag saknar henne. Dödligt mycket.



(Mycket får på bloggen de senaste dagarna).

Rubrik.

2009-04-18 14:51:05 i Träning

Efter frukosten drog jag till IKSU för att träna lite, men mitt pass (bröst, axlar, rygg och mage) gick kasst. Vet inte varför. Jag hade ätit och sovit bra. Dessutom hade jag vilodag igår. Jag gillar inte när det går dåligt. ÅH.

Nedräkningen kan börja!

2009-04-17 19:45:16 i Allmänt

På onsdag den 29 april åker jag, mamma, pappa, Ludvig, Thimmie och mormor ner till Dalarna till vår älskade släkt och stuga! Då jag är ledig några dagar mellan mina kurser tackar jag inte nej till fem dagar i Fullsta. Där ska jag titta på vårblommor, träffa släkt, klappa mammas farbrors får som betar på ängen mitt i mot vår stuga (hoppas att de har fått lamm!), rensa upp i trädgården, cykla, springa min absoluta favorit löparrunda, dricka Dalarna-te, prata med mormor, skriva, fotografera, vila, läsa, elda i spisen, gå på loppisar samt ligga i hängmattan med en filt och protestera mot den lite nervösa våren som aldrig vill omfamna Sverige helt och fullt ut. Jag ska dessutom höra med mammas moster Lillan om jag kan fota ett "hemma-hos-reportage" hos henne.





Samtliga bilder är från Valborg 2008 och augusti 2008.

Marit och konsertbabbel.

2009-04-17 19:33:54 i Musik!

Lyssnar på delar av Marit Bergmans nya album The tear collector på myspace. Jag fyller ju år snart, och önskar mig en biljett till hennes konsert. Fast jag ser nog hellre Maia Hirasawa som också kommer till Umeå snart. Tänk om man kunde gå på konsert varje dag - vilken lycka!




Bilder från Kentspelningen, Östersund, 2008.

Tigerbalsam och dess effekter.

2009-04-17 18:17:56 i

Det luktar (läs: stinker!) TIGERBALSAM i vår lägenhet. Jag känner mig yr. Patrik överkonsumerar tigerbalsam istället för att ägna några extra minuter till att stretcha sina stackars fotbollsmuskler. Och vem får lida av detta? Jo, jag. Den intet ont anande flickvännen som måste inandas den där röda burkens innehåll.

Bröder.

2009-04-16 20:09:22 i Allmänt

Snart kommer Kristoffer och Ludvig hit på fika! Ludvig ska sova över här och imorgon ska vi gå på stan. Han har ju påsklov, den glidaren!


Fiske vid kraftverket i Dalasjö. Juni, 2008.

Linssoppa för träliga torsdagar.

2009-04-16 18:42:03 i Recept



Den här linssoppan är perfekt för sådana här dagar då aprilvädret drar ner ens humör och värme.

2,5 dl röda linser
En gul lök
Två vitlöksklyftor (jag brukar ta 4, men då är jag en vitlöksfantast också!)
En paprika
En tärning grönsaksbuljong och en liter vatten
En tomat
Riven morot
Massa goda, valfria kryddor! Jag brukar ta chili.


Koka linserna enligt anvisning. Bryn samtidigt löken på medelhög värme. Tillsätt tomat och paprika. Blanda alltihopa och tillsätt vattnet med grönsaksbuljong. Riv morot och blanda i soppan. Låt alltsammans koka på låg värme i några minuter. Krydda. Klart!

Svårare än så är det inte. Studentvänlig, värmegivande och en humörhöjare. Vad mer kan man önska sig av en simpel soppa?

Det finns stigar man trampat som aldrig försvann.

2009-04-16 14:08:00 i Musik!

Jag gick som ni vet musikestet på gymnasiet och de tre åren avslutades med en konsert av vår klass där vi gjorde framträdanden på våra bi- och huvudinstrumentet. När jag skulle spela piano valde jag att ge blanka fan i noter och Mozart, Chopin, Schubert och de där utan spelade helt enkelt en egen låt istället. Bara för att protestera lite. Klassisk musik hade jag ju spelat under varje uppspelningsprov i tre år och under avslutningskonserten kände jag att det var dags för något nytt. Det som gjorde mig extremt glad efter min uppspelning var att min klassföreståndare Staffan kom fram till mig efter konserten och sa:

Carolina. En låt ska växa. Det gjorde din låt. Jävligt bra spelat.

Detta skriver jag inte med avsikt för att skryta, utan för att påminna alla om att man ska tro på det man gör. Jag tvekade länge innan jag vågade spela en egen låt inför så mycket människor. Staffan var inte den som delade ut beröm i onödan och jag brukar ibland tänka på hans ord. Jag gör aldrig några egna komponeringar nuförtiden eftersom jag inte har ett piano här i Umeå (men i Dalasjö brukar jag ibland dra av något litet klinkande på vårt snart 100-åriga Rönisch.) Varför skriver jag om detta nu? Jo. På väg hem från skolan lyssnade jag på en låt som börjar svagt och som sedan växer för att sedan avrundas igen och lämna kvar en med en känsla av förundran.

Åh. Jag saknar att spela piano.
Skogarna tiger men de glömmer ingenting.

Oj. Vad djup jag kände mig där. Det var behagligt (som en vän till mig skulle ha sagt, haha!) Nu ska jag äta mellanmål och tagga löpning med Alexandra!

Pepsodentleenden och OH-blad.

2009-04-16 13:53:36 i Studentlivet

Idag fick jag ett uppdrag "på grund av mitt pepsodentleende". Jag har inget pepsodentleende, men jag måste faktiskt erkänna att mina skrattgropar har givit mig en del fördelar genom mina snart 22 år. Uppdraget gick ut på att störa en husservicesnubbe mitt i hans lunch för att köpa OH-blad för 2 kr istället för Akademibokhandelns blad för 10 kr (! Ockerpris!). Det gick fint. Men han blev lite irriterad och då försökte jag släta över den dåliga stämningen genom att vara övertrevlig. Jag brydde mig inte särskilt mycket så länge vi fick våra OH-blad.

Vi blev klara med vårt grupparbete idag. Känner mig rätt nöjd. Hannes spelade "The Quiz" med Hello Saferide i datasalen, Annalena drömde sig bort till Spanien dit hon åker imorgon, jag sammanfattade en identitetsteori, Erik höll ställningarna och David gjorde ett ålderstest via deathclock.com
Vi blev i alla fall klara och det känns himla skönt. Det innebär att jag hela nästa vecka helt kan fokusera på den individuella fördjupningsuppgiften samt tagga upp till den muntliga redovisningen av grupparbetet.

Förresten, jag blev 98 år enligt deathclockstestet. Himlarns bra tycker jag! Man skulle skriva in vikt, längd, inställning till livet, om man rökte eller ej samt personnummer.

Några tankar om biblioteksmagasinet.

2009-04-15 22:18:29 i Studentlivet

Vi har fått i uppgift att skriva en individuell fördjupningsuppgift och jag väljer och vrakar bland teman och jag har snart valt tror jag. Vi ska söka tre vetenskapliga artiklar varav en på engelska. Artiklar på engelska är inga problem att hitta, svårare är det att hitta vetenskapliga artiklar på svenska inom det ämne/de ämnen jag är intresserad av att fördjupa mig i och sedan skriva om. Detta huvudbry resulterade i en förvirrad dag på Universitetesbiblioteket.

Jag släntrade in på en föreläsning om hur man ska söka vetenskapliga artiklar och lärde mig en del. Sedan traskade jag iväg till UB för att söka. Där tog det stopp. Att söka i databaser är ett M Y L L E R! Och inte blir det direkt bättre av att en del bibliotikarier är snoffsiga och dryga.

C - Ursäkta, jag skulle behöva hjälp. Har du möjlighet?
Bibliotikarien - ... Få se. Jao..
C - Kan du bara snabbt och lätt visa hur man på bästa och enklaste sätt söker vetenskapliga artiklar?
B - Du går in i det där programmet sen är det bara att söka.

Där fanns ingen som helst pedagogisk förmåga och bristen på empati svämmade över och la sig som ett svart moln över mina ansträngningar. Till sist fick jag hjälp av en betydligt mer sympatisk bibliotikarie och kunde därmed gå ner i biblioteksmagasinet för nästa prövning.

Biblioteksmagasinet är inte direkt my place to be. Om jag ska vara lugn och sansad i mitt tal så kan jag tala om för er att jag avskyr magasinet. Det är trångt, det är varmt, det är tomtar överallt (läs: ytterst konstiga människor), man är livrädd att man ska klämmas mellan hyllorna, man förstår ingenting av ordningen eftersom den är helt ologisk och dessutom förstår knappt bibliotikarierna hur de ska hjälpa en där nere i labyrinterna vilket innebär att man vid stor otur kan bli tvungen att tillbringa både en och sex timmar nere i det kvalmiga, dammiga bokutrymmet.

Nu har jag i alla fall några artiklar (efter cirka fyra timmars ihärdigt letande inklusive lunch som jag kastade i mig på två minuter varpå jag fick dras med magont hela eftermiddagen. Som om inte vistelsen i biblioteksmagasinet inte var nog!) så jag ska nog kunna framställa någon slags tes och forskning inom sinom.

Efter min hemska dag gick jag till IKSU där jag mötte upp Jessica för spinning. Träning är den bästa medicinen mot dåliga dagar. Jag älskar att träna! Sedan åkte jag hem och fick middag serverad och på kvällen kom Ida och Jessica förbi så kvällen blev himla bra i alla fall. Tack för det!

Nu ska jag sova så jag orkar med ett effektivt grupparbete imorgon!



Böcker är underbara, men det är svårt att hitta de bästa böckerna. De som får en att aldrig vilja sluta läsa.

En stolt flickvän!

2009-04-14 18:24:57 i Studentlivet

Patrik slutade 16.30 idag så han kom direkt från skolan och mötte upp mig på Coop där vi skulle handla tillsammans. Han  gav mig världens största kram och berättade om en glad nyhet. Han blev kursetta på anatomitentan! Jag är så stolt så jag inte riktigt vet var jag ska vägen! Så himla duktigt gjort tycker jag.


Västervik, juni 2008.

En samling sånger

2009-04-14 15:14:37 i Musik!

Blev utmanad av Anna! Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel. Välj artist: Lisa Ekdahl

Är du kvinna eller man?: Olyckssyster
Beskriv dig själv: Nästan glad
Vad tycker du om dig själv?: Hon förtjänar hela himlen
Beskriv var du bor för tillfället: Öppna upp ditt fönster
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: Om jag snubblat efter vägen
Favoritfärdmedel: Vem vet
Din bästa vän är: Främmande fågel
Din favoritfärg är: Bortom det blå
Hur är vädret?: På jakt efter solen
Favorittid på dagen: I tveksamhetens tid
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Natten skyddar de älskande
Vad är livet för dig?: Det bästa vaccinet
Det bästa rådet du kan ge?: Flyg vilda fågel
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Att älska är större
Favoritmat: Dom band som bilder mig
Dagens tanke: Gitarren i knät
Hur skulle du vilja dö?: Finna ro
Din själs nuvarande tillstånd: Jag bara vet
Felen du kan leva med: Du sålde våra hjärtan
Ditt motto: Inte kan ödet vara så hårt

Jag utmanar: Emily, Alexandra, Sabina, Idamari och Ida!

Green mango.

2009-04-14 14:44:04 i Recept

Jag vill tipsa er om ett te som är riktigt gott. Det är ett grönt te med smak av mango som finns att köpa på Indiska. När jag läste svenskan gick jag i samma klass som en tjej som var en, om möjligt, ännu större tedrickare än vad jag är. Vi skrev långa listor med te-sorter till varandra. Min lista ligger i kryddskåpet och jag har avverkat en fjärdedel.
Nu ska jag sätta mig i solen ute på balkongen, dricka te och skriva ett brev till Caroline (äntligen blir det av, håll hoppet uppe, Carro!).

Dagningens kristall.

2009-04-14 14:13:29 i Allmänt

Dagens 17/3 2009

Idag pratar vi om teorier. Om betraktandet.
Om användandet av olika glasögon.
Ibland kan jag önska att jag var lite mindre extrovert
och att jag kunde se bakom ramarna.
Det är akademiska kvartar och obrutna tankemönster.
Det snöar inte längre.
Briljans och skeptism.
Någonting mittimellan.
Precis som vanligt.


Så skrev jag i mitt dagliga "dagens". Jag skriver ner det jag har i huvudet innan varje lektion/föreläsning/grupparbete/seminarium så jag kan fokusera. Det har jag gjort ända sedan högstadiet då jag och min vän Emily gjorde det till en "traddi". Idag innan processeminariet skrev jag ingenting. Det slutade med att min lärare och min klass tittade på mig när det var min tur att prata. Jag satt nämligen och tittade in i väggen.

Dagens låt: Oldman - John Butler Trio.

Ibland tycker till och med jag att jag är svår att handskas med. Jag är en relativt lätt människa, det säger ju alla, men varför förstår jag inte mig själv då? Om jag är enkel, lättsam och rak?



Imorse läste jag en reportage om reggaebandet Glesbygd'n och sångaren i bandet sa att det finns två typer av vemod. Ett lyckligt och ett sorgligt. Det här är en vemodig bild. Jag fotograferade Ångermanälven i Novemberdis, Näsåker 2008.

Bulgursallad.

2009-04-13 17:20:45 i Recept



BULGURSALLAD

Detta behövs:

Bulgur
Russin
Tomat
Pepparrot
Citron
Mandel
Pumpafrön
Äpple
Olivolja
Svartpeppar

Gör så här:

Koka bulgur enligt anvisning. Riv pepparrot och citronskal efter smak. Tänk på att pepparrot har en ganska stark smak. Hacka mandel och pumpakfrön och häll dem i skålen. Skölj och hacka tomat och grönt äpple i bitar. Blanda allt tillsammans med den färdigkokta bulguren. Ringla lite olivolja över salladen samt peppra med svartpeppar. Klart!

It was written.

2009-04-13 17:13:21 i Allmänt

Har suttit ute på balkongen och memorerat och förberett några analyser inför morgondagen. Medan solen lyste på mitt ansikte lyssnade jag på en gammal skiva från gymnasiet och kände nostalgi, haha! Men nu är det inte det jag ska skriva om utan jag tänkte bjuda på lite bilder från dagen!


Här är min vän Fredrik. Han kikar in i badrummet för att se hur mycket grejer som är kvar.


Här är jag! Jag sattes i arbete med sopkvasten!


Skräp på släp!

Flytt, förberedelser och fyspass.

2009-04-13 10:47:59 i Allmänt

Det gick fint att jobba igår. Idag ska jag också jobba lite, men med ett helt annat uppdrag: jag ska hjälpa min vän Fredrik att flyttpacka. Han har sålt sin fina lägenhet på Mariedal och idag ska det köras några flyttlass. Sedan ska jag förbereda det sista inför processeminariet imorgon och ikväll stundar Mördarbarbros fyspass med Sabina. Jag börjar kallsvettas av nervositet när jag tänker på det. Bäst att börja kolhydratsladda redan nu!

Questions.

2009-04-12 15:11:08 i Allmänt

Blev utmanad att svara på dessa frågor av Sabina!

1. Hur gammal är du om fem år?
27.
2.Vem var den sista du träffade? Patrik, Jocke och Jacob.
3. Hur lång är du? 168,5 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Butterfly effect i fredags med Patrik och Jacop (var tvungen att se den igen efter typ 4 år!).
5. Vem ringde du senast? Anders.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Anders - Hela vägen nyponbuskar.
7. Vad är helgens planer? Nästa helg ska jag träna, plugga, titta på när Emily och Birk hopptävlar och kanske jobba.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad som ska sägas/skrivas och till vem det är.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? De är gifta.
10. När såg du senast din mamma? Förra onsdagen.
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa med bruna ringar runt pupillerna.
12. När vaknade du idag? Halv sju. När solen gick upp.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja! När jag var 16 hittade jag och mamma fem kattungar på vår höskulle!
14. Vilken är din favoritplats? Dalasjö och stugan i Fullsta (Dalarna).
15. Vilken plats föredrar du minst? ROBINSONTRÄSKET!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag 32 år och har ett kanonjobb med bra arbetskompisar på en medelstor gymnasieskola. Jag jobbar vid ett estiskt program och min klass håller just på att sätta upp en stor musikal som jag chefar över. En av mina svenskagrupper har ett lyrikprojekt på gång och detta har media fått nys om och de kommer och gör ett repotage om detta vilket leder till att jag får skriva en bok om språkliga uttrycksformer! Haha! Jag och Patrik har 2 barn och ett tredje på väg. Vi bor i ett hus på landet med en lite ostyrig trädgård. Vi har två hundar och kanske några får och en häst eller två.
17. Vad skrämde dig som barn? När mammas farbror Sören skrämde upp oss med historier om Näcken vid sjön nere vid stugan.
18. Vem fick dig att skratta senast? Tomas!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, men jag äger faktiskt inte en enda. Det där sköter min farbror Anders om.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både en stationär och en bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast naken.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett bara. Om man räknar permanent boende.
24. Har du någon gång spytt på någon?? Nej, jag har inte spytt på någon.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror ju på vad jag gör. På sommaren är jag en riktig barfotamänniska, men det är svårt att vara det på vintern. Då föredrar jag riktigt mysiga tjocksockor.
26. Är du social? Ja, det är jag. Men jag har ett stort ensamhetsbehov också vilket alltid respekteras.
27. Vilken är din favoritglass? Hemgjord polkagrisglass!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betalat av mina studielån och börjat spara till ett hus samt fondsparat. (Det här svaret ser lite annorlunda ut nu än för tre år sedan, haha!).
29. Tycker du om kinamat? Nej, min mage kruppar ihop av kinamat.
30. Tycker du om kaffe? Min mage gillar inte kaffe och jag överkonsumerar socker ifall jag tar en kopp kaffe. Men jag älskar att lukta på kaffe som ni vet!
31. Vad dricker du till frukost? Väldigt mycket vatten och ibland te.
32. Sover du på någon särskild sida? Nja, somnar oftast på sidan eller på mage.
33. Kan du spela poker? Jag är emot poker och det står jag för.
34. Tycker du om att mysa? Klart jag gör!
35. Är du en beroendemänniska? Definiera beroende! Jag är beroende av kärlek, primära saker som mat och sömn och så är jag faktiskt lite smått beroende av träning också, men på ett bra sätt!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Andrea Filipsson!
37. Vill du ha barn? Se ovan. Jag vill ha barn och längtar till den dagen, om man har den turen att man kan få barn.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och väldigt lite franska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet! Eller grumliga insjöar med mjukt vatten!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Bra mat! (Och kläder förstås, men handlar mindre kläder nu än förut).
42. Äger du dyra smycken? En del. Farmors och farfars förlovningsringar, en klocka min pappas farmor fick av hennes man, mormors mammas förlovningsring, mitt Bjorg-smycke och alla smycken Alexandra gjort till mig.
43. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Frukost! Fil, banan och müsli.
44. Vem är den roligaste människan du känner? Mina bröder och Emily!
45. Välj ett ärr på din kropp? När jag var på barnkalas hos min min barndomsvän My lekte jag med en vattenpump som stod på deras gård och höll på att hugga av mig mitt högra pekfinger.
47. Vad har du för ringsignal? I want you - Bob Dylan. Man blir glad av den!
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Ja, en hel massa fina som mamma och pappa har sparat.
49. Flirtar du mycket? Jag är nog en rätt flirtig person tror jag. Omedvetet.
50. Vart togs din profilbild? Hemma i Dalasjö.
51. Kan du byta olja på bilen? Det har jag aldrig gjort, men tvekar inte att lära mig det!
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har aldrig blivit stannad av polisen.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Danslärarens återkomst av Henning Mankell (jag har läst en deckare! Weho! Jessica skrek nästan av glädje när jag berättade det, jag som alltid varit emot deckare!).
54. Läser du dagstidningen? Ja. VK.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Ja, faktiskt ibland! Jag bryr mig inte så mycket!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Någonting om makthierakier inför ett processeminarium på tisdag.
59. När var du i kyrkan senast? Under nyår.
60. Vilka personer utmanar du? Alla personer som har tråkigt!

Konst, workshop och te.

2009-04-12 12:44:41 i Allmänt

Igår var en bra dag. Först var jag på IKSU tillsammans med ett fåtal andra icke-påsk-firare och sedan åkte jag, Patrik, Mathis och Jacob ut till Brännland för att överraska Stig och Berit.

På kvällen umgicks jag med min klasskompis Tomas. Den enda av mina vänner som inte jobbade och var kvar i stan över helgen. Vi fikade, såg Robinson, snackade om utbildningen, pratade om vad som är konst och inte (Tomas ska bli bildlärare) och så hade vi en miniworkshop där jag skulle lära mig att teckna. Det gick sådär. Jag skulle rita en gubbe som blev som en korsning mellan Snusmumriken och en Eskimo. Det roligaste med att teckna är att man får döpa sina "konstverk" sedan. Då kan man välja mellan olika kryptiska namn.

Sedan missade jag ju såklart min buss och eftersom nästa buss gick en timme senare föreslog Tomas att han kunde följa mig på vägen hem och att jag sedan kunde skjutsa hem honom. Det var snällt tycker jag. Jag gillar spontana människor som inte tackar nej till en dryg timmes promenad klockan tolv på natten. Patrik var ute och svirade och var nöjd med att jag fick trygg eskort hem.

Vet ni? Jag har fått jobb idag! Så himla värt det känns att jag var kvar i helgen! Även om det bara rör sig om fem timmar så blir det ju ändå typ 900 kr eftersom det är storhelg. Det är mycket pengar för mig.

Jag längtar till sommaren.

2009-04-10 18:32:47 i Allmänt



Till dagar man kan gå runt barfota i sommarklänningar och inte göra någonting.

Andas mot min rygg.

2009-04-09 22:12:34 i Musik!

Vispop när den är som bäst. En aning för mycket distade gitrarrer i vissa bryggor dock, men det möts upp av lite skönt pianoklink och en bas som byter taktart med samma briljans som finns i mötet mellan ledsångarnas röster.
Ja, det här är bra. Det finns oerhört många bra lokala band från Umeå. Jag ska vara på visfestivalen på Holmön i sommar. Det är ett som är säkert.

www.myspace.com/kaptenkid
Lyssna, lyssna, lyssna!

.

2009-04-09 21:08:24 i Allmänt

Jag är göralös och rastlös men samtidigt orkeslös.



Jag känner mig lite sådär som kojan på bilden. Fallfärdig och färdighavd. Bortglömd, neddömd och undangömd.
Vår koja i Dalasjö, september 2008.

Pollenchock och stjärnfall.

2009-04-09 15:46:13 i Musik!

Skärtorsdag och söndagsångest. Hur går det ihop? Det kryper i min kropp och jag vill göra tusen saker. Önskar att de ringde från jobbet och sa att att jag kan jobba i helgen, men det lär knappast hända. Som det ser ut nu är alla så rädda om sina jobb. Det förstår jag ju i och för sig. Skrapar jag inte ihop tillräckligt med slantar får jag och Patrik åka på resa i augusti/september istället. Det löser sig.

Nu har jag lyssnat på en av mina absoluta favoritlåtar (även fast jag har oerhört svårt att lista någon 10 topp).

Den här låten är som ett soundtrack till mina Valborgsfester, särskilt den när jag fyllt 18 några dagar innan.
När jag gick gymnasiet brukade vi klättra upp på mitt tak och sitta och titta på soluppgången. Det var fint. "Vi låg där och såg på hur en vårnatt underhöll" som Lasse sjunger. Låttexten är så bra. Precis som jag kände när jag var 17-18.
Det enda jag inte hade var ett badkar. Men jag klarade mig i alla fall.


Den här bilden passar bra till låten. Solbränna, skinnjacka och jordgubbar. Behöver man något mer? (Vad kort hår jag hade där förresten!) 2007. Lägg märke till hur jag balanserar jordgubbarna på glaset. Skillat värre.

Natten kom och älvor for som dårar över stan
och jag var en av alla kungar i salongen
Men ruset kom och gick och lämnade kvar ett litet barn
som stod och kippade efter andan på balkongen
Jag slog mig själv för pannan och sa: Vad har jag gjort?
Jag skrek rakt ut att: Det här var sista gången
Men värdinnan drog mig med och vi vällde ut ur hennes port
och trotsade Newton i den sviktande betongen

Det var vår och det var varmt och alla älvor sjöng i kör
när vi la oss under stjärnorna i parken
Efter slask och is och snö fanns plötsligt nåt att leva för
när allt som vintern gömt sköt upp ur marken
Det var nånting om befruktning, det var nåt om hur man gör
Det liksom for omkring, det måste varit pollen
Vi skrattade och drack vin direkt ur flaskan, som sig bör
när det är vår och fest och man har tappat kollen

Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om
Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt
Ja, allt ska sugas ut ur varje natt

Ruset kom tillbaks och alla vänner drog sig hem
och lämnade kvar mig i en park med en värdinna
Vi lova att vi skulle ligga kvar till gryningen
och känna vinterångest tyna och försvinna
Vi bara låg där och såg på hur en vårnatt underhöll
Det var så stort, man liksom tappade perspektivet
Det var så konstigt hur jag smalt, det var så härligt hur jag föll
när värdinnan höll ett tal om själva livet

Hon sa: Vad är det här för värld, där man ska slå eller få stryk
Ska man förlora eller följa direktiven
Man får resa i sig själv i korridorerna på psyk
om man inte har fått säkra kort på given
Ska man älta om sin barndom, eller tackla sig fram
Det verkar bara finnas dom alternativen
Nej, vi kan vältra oss i parken här och bry oss om varann
Det är ingen stress och ingen strid på kniven

Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om
Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt
Ja, allt ska sugas ut ur varje natt

Nätter kommer smygande med vårens luft ibland
det liksom rör sig under ytan och fasaden
Det här var natten då vi dansade tills älvorna kom fram
Det var pollenchock och stjärnfall över staden
Det var natten då vi kom bland alla älvor och försvann
rätt in i dimman ibland blommorna och bladen
Hon har ett badkar, där vi sitter nu och drunknar i varann
Sagan är slut, jag sätter punkt för sista raden

Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om
Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt
Ja, allt ska sugas ut ur varje natt

Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om
Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt
Ja, allt ska sugas ut ur varje natt

Run, run, run, run.

2009-04-08 18:07:10 i Träning

Igår var jag och tränade med min älskade vän Jessica. Hon har varit i USA i tre veckor och var brun som en pepparkaka! (Min vinterbleka hud syntes därmed ännu tydligare!).Det var så kul när Jessica ringde i måndagskväll:

J - Nu är jag hemma!
C - Ja, äntligen!
J - Vad ska du träna imorgon?
C - Jag tänkte gymma lite innan skolan, typ vid 8.
J - Bra! Då ses vi 8!

Jag gillar sånt. Pang på liksom. Ikväll ska jag på en löprunda med Alexandra. Det är bra med tränande vänner, då blir man extra motiverad!

Vad är din position?

2009-04-08 18:02:28 i Studentlivet

Idag har jag varit på skolan hela dagen igen. Först grupparbetade vi och kvalitetsgranskade vårt arbete, sedan hade vi en föreläsning/workshop om Aktiva värderingar. Jag är helt slut i huvudet efter allt tänkande och motiverande. Vi skulle dessutom problematisera samt konkretisera hur värderingsövningar kan användas inom skolverksamheten.

Jag kom att tänka på en låt (ja, jag vet, jag gillar att hänvisa till låtar, det är liksom min grej! Jag gjorde det till och med i en tenta i litteraturhistoria en gång och det gick galant!) av Svenska Akademien som heter "Många bäckar små". Lyssna på den och ha sedan värderingssnack med varandra!



Bild lånad ifrån: www.cushion.no/grafix/svenska%20akademien.jpg

Vad som pryder min handled idag.

2009-04-08 17:51:50 i Allmänt


Jag är generellt rätt dålig på att bära smycken. Men idag är en smyckesdag så jag tänkte att jag skulle dokumentera det för.. ja, vad vet jag? Framtiden? Klockan är hittad i farmors gamla smyckeskrin, peace-armbandet har jag knåpat ihop själv (med stor assistans av min smyckeshändiga vän Alexandra) och så det stela armbandet från Indiska.

Jag har tänkt på det här med årstider.

2009-04-07 20:57:33 i Allmänt

Kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar mest. Varje gång vintern kommer blir jag överlycklig som ett litet barn och när våren kommer sprudlar jag som en nykär 14åring. När sommaren kommer säger jag att jag älskar den mest av allt och när hösten sedan drar sitt mörker över Sverige myser jag som mest. Årstidernas växlingar är det bästa med Sverige.




Midvinter i Dalasjö, december 2008. Solen står lågt på himlen.


Vårvinter i Dalasjö, 2009. Pappa och storabbarrn.

Jag och vitsipporna. Dalarna, Valborg 2008.


Sommar och grillning! 2008

Sommarlek med Japp. Västervik, 2008.

Mamma kvällsfiskar i juli, 2008.

Långa, ljusa nätter är bland de bästa med sommaren. Dalasjö, 2008.


Men sen när september kommer jublar jag! För då blir det tända-ljus-tider, lingontider, skoltider och ja, septembertider! Jag och Thimmie i lingonskogen, Dalasjö, 2008.


Man kan börja använda tjocka halsdukar igen!


Och solen börjar återigen vandra lågt på himlen. Näsåker, nipan, november 2008.

Vårens vackra vittring.

2009-04-07 18:29:52 i Allmänt

Vi väntar. Vi viskar varsamt välkommen.

Såklart! Det känns tungt att vara fånge på universitetet såna här dagar. Idag satt vi i alla fall ute i solskenet på lunchen och under rasten. Sånt tycker jag om. Skrapa bort grus från marken, bli smutsig om sina vita converse, prata om ingenting men allt egentligen, träffa folk, konversera, kisa mot solen, ta av sig jackan och huttra lite bara för att man vill provocera fram vårvärmen som egentligen mest består av en småhuttrande halvvarm bris som smeker vår benvita vårhud. Ja. Så där ja. Våren, nu kan du komma.

Jag är smått bitter över den kommande påskledigheten. Jag har skrivit upp mig på att jag kan jobba och jag vill verkligen jobba, jobba, jobba (!) för att det är ju storhelg och allt. Storhelg innebär storslant. Men alla som jobbar i helgen VILL jobba och få storslanten. Hm. Jag ska testa woodo på någon och ge den magsjuka och ta den personens jobbpass - vad tror ni? Funkar det? Vad ska jag göra i helgen om jag inte ska jobba? Alla jag känner ska endera åka hem/åka till fjälls/jobba/andra planer. Vad ska jag göra? Sitta ensam i en vrå och typ.. virka? Jag som inte ens kan virka! VA, va, va!!!

Fat och blockljus.

2009-04-06 17:35:56 i Inredning

Fyndade ett stort ljuslila/grått fat på Myrorna förra veckan. Det får sysselsätta sig som ljusfat så länge.



Våriga blockljus.

Måndag, den nya fredagen?

2009-04-06 16:02:35 i Allmänt

Idag är en så himlarns bra dag. Gick en kort promenad imorse i snöovädret. Jag gillar snöoväder. Det är lite mysigt på något sätt. Snöoväder, radio (jag lyssnade på p2! Vad händer med mig?!) och morgonpigga hundägare och sedan en hejdundrans fin frukost. Efter morgonbestyren släntrade jag in på skolan där vi hade föreläsning om sex- och samlevnadsundervisning. När vi gick ut i grupper för att diskutera skrattade jag så mycket så att jag fick ont i magen. Jag älskar att plugga. Man får skratta så mycket. Fast det får man ju egentligen överallt, bara man hittar några att skratta tillsammans med och något föremål att skratta åt såklart, men nu tappade jag tråden.

Efter föreläsningen gick jag till IKSU, käkade matlåda och tränade.

Nu är jag hemma. Har ätit mellanmål, duschat, sökt Skapande Svenska (jag är så nöjd över mig själv att jag sökte utan några omsvep!) och pluggat. Jag ska ha läst en avhandling innan onsdag (eftersom jag ska låna ut boken till en klasskompis) så jag har en del läsning framför mig ikväll och imorgonkväll. Måste stanna hemma från kören för att läsa, känns sådär. Hade tusen gånger hellre sjungit och övat inför vårkonserterna än att läsa en himla avhandling. MEN! Ämnet avhandlingen handlar om är väldigt intressant! Boken heter "Kön och känsla" och handlar om samlevnadsundervisning på gymnasieskolan. Har läst mer än halva boken, har exakt 98 sidor kvar. Lär ta cirka 3 timmar inklusive anteckningar.

Innan jag sätter igång med plugget ska jag skriva ett brev till Maellodiane, vårt fadderbarn i Filippinerna!


Avslutar med den här bilden. Patrik jobbar idag, mitt bland allt hans plugg. Det är riktigt duktigt gjort tycker jag.
Midsommar 2007.

Att skriva.

2009-04-06 15:40:11 i Studentlivet

Nu har jag gjort det. Jag har sökt till kursen Skapande Svenska som kräver ett godkänt textprov inför eventuell antagning. Det värsta som skulle kunna hända är att jag får ett nej. Jag orkar inte läsa igenom alla mina texter ännu en gång och fila ännu mer. Nu får det vara nog. Duger det inte så duger det inte. Då får jag väl öva mer och fråga vad det är de söker. Jag tänker inte fundera på det här något mer. Nu har jag sökt. Det enda jag kan göra är att vänta och hoppas.

Kursen är på 50 % och läses över ett år med början HT 09.

Fast åh. Lite läskigt är det ju. Nu blottar jag mig känner jag. Visst ger ni mig stöd ifall de tycker att jag är kass och värdelös och borde göra allt annat än att skriva?




Hamstrings.

2009-04-05 20:26:16 i Träning

Var nyss ute på en liten promenad för att få upp värme i benen så jag kunde stretcha, särskilt baksida lår, eftersom jag har träningsvärk i dem. Men. Min plan gick i stöpet. Jag hann gå i 10 minuter innan de började snöa och blåsa och jag var mer kall när jag kom in än när jag gick ut. Himlarns också. Men nu har jag stretchat benen och masserat dem med tigerbalsam i alla fall.

Det luktar brända popcorn i vår lägenhet!

2009-04-05 00:29:00 i Allmänt

Vi har fikat cocos/chokladkaka, ätit godis och popcorn, druckit druckit kaffe och te samt sett Robinson och en rysare (som alltid i M och A:s sällskap!). Japp låg på golvet och tuggade på ben och drömde. Dock inte samtidigt. Tack Marcus och Alexandra för en bra kväll - det är alltid lika roligt att vara i ert sällskap! Nu är jag trött. Imorgon ska jag sova länge. Jag har gjort en massa saker i så många dagar på raken att jag knappt kan komma ihåg när jag bara tog det lugnt en hel dag. Imorgon ska vi bara handla, plugga, käka hos Göran och Elisabeth och så ska Patrik spela match och då ska jag ligga på soffan och titta upp i taket och filosofera. Det är jag värd. Vila och filosofi. Det är grejer det.



Ungefär sådär känner jag inför morgondagen. Västervik, juli 2008.

Dalarna.

2009-04-04 17:00:29 i Allmänt

Jag fyller ju år snart, närmare bestämt den 24 april. Här är en sak jag önskar mig:


Bild: www.petrabloggar.com

Vitmålade, hemsnickrade dalhästar!

(Detta är en liten hint till alla jag känner med flinka snickrarhänder!)

Piip, piiip.

2009-04-04 14:48:00 i Inredning


Vi fick påsklökar av mamma i onsdags då hon och brorsan var här och fikade (mamma skulle på kurs i torsdags).
Mamma kom med lökarna i en kruka eftersom hon tänkte att jag ville pyssla ihop nått arrangemang själv - hon är klok min mamma. Jag satte ned lökarna i ett gammalt kopparkärl som jag hittade i farmor och farfars hus och så ringlade jag lite ris/trådar eller ja, vad man nu ska kalla det där ljusbeiga som ligger runt om. Tre små kycklingar fick inta boning bland riset.



Piip, piiip!

Japp.

2009-04-04 14:01:46 i Allmänt

Ikväll ska vi vara barnvakter till den här herren:



Och så kommer Marcus och Alexandra hit, så då måste man ju passa dem också, haha!

Körsittningen!

2009-04-04 13:27:57 i Musik!

Igårkväll tog vi Läkarvillan i besittning och vi sjöng så mycket så att jag är lite hes idag, men det får man ta!


Det är exakt sådana här fönster jag menar då jag säger att jag vill ha stora fönster med breda fönsterkarmar där man kan sitta och titta ut. Åh. Jag vill verkligen ha sådana här fönster. Ett åtminstone.




Halva körstyrkan. Vi är runt 50-60 personer men igår var vi runt 30 personer.


Vi sjöng igenom alla låtar mer eller mindre bra ju längre kvällen gick, haha!


En suddig bild på Kapten Bill och Kapten Bull.


Piraterna drog en spontan sång och dans!


Och Kalle ville inte vara sämre och sjöng en sång om en båt!


Föreläsning och sittning (fast inte samtidigt!).

2009-04-03 13:33:10 i Studentlivet

Idag har vi haft föreläsning om Genus, sexualititet och samlevnad. Om de områdena skulle man kunna prata om i evigheter. Jag är så glad att jag valde den här kursen! Det känns som att jag, eller jag vet att jag, kommer att ha nytta av den här kursen i mitt läraryrke.

Ikväll har vi sittning med kören i Läkarvillan. Menyn är som följer:

Förrätt:
Kycklingröra med curry, äpple och ruccola.

Huvudrätt:
Pepsi- och teryakimarinerad fläskkarré med rödvinssås och rotfruktsgratäng.

Dessert:
Brownie med halloncoulie.

Jag blir hungrig bara av att läsa vad vi ska äta! Desserten såg särskilt smaskig ut!
Vi lär sjunga en hel del och jag tar med mig kameran så då kanske det dyker upp en och annan bild imorgon.

Morgonträning!

2009-04-03 13:25:07 i Träning

Imorse klockan 07.15 satt jag på spinningcykeln på IKSU och efter spinningen gick jag på bodybalancepasset klockan 08.00. Elvira (instruktören) har kommit tillbaka från fjälls så nu är ordningen åteställd med fredagsspinningen, det är bra! Det dryga med morgonträning är att man inte riktigt vet hur man ska äta för att få så optimal prestationsförmåga samt återhämtning som möjligt. Jag brukar äta två frukostar när jag tränar på morgonen, men det innebär alltså att jag måste gå upp 06.00 för att hinna smälta maten. Den första frukosten brukar vanligtvis vara gröt eller fil med müsli och den andra brukar bestå av två grova bröd med ägg eller något annat proteinrikt samt en frukt och till det dricker jag mjölk. Jag gillar att träna på morgonen: man kommer igång, det är lugnt på IKSU, man behöver inte stressa och man har hela dagen fri sedan. Det enda som är drygt är att man måste dela upp tidningsläsandet i två omgångar..



Dans (och en bild på kossor)

2009-04-02 20:52:23 i Allmänt

Ikväll har jag dansat på IKSU. Varför dansar man inte oftare för? Appropå dans - Patriks vän Martin är en hejare på bugg och han har dragit med oss till Baggböle dansloge två somrar nu. Repris till sommarn? Jag brukar försöka sikta in mig på att dansa med de duktigaste och så tvingar jag dem att lära mig, strateg som jag är!


Det bästa med att åka till Baggböle för att dansa, är att man kan gå och snacka med kossorna i ladugården bredvid danslogen i pausen. Här matar jag och Martin korna. Försöker i alla fall. Sommaren 2008.

Music.

2009-04-02 15:16:53 i Musik!

Skapade nyss en playlist med Broder Daniel, Ola Magnell och Jerry Lee Lewis. Sedan skrattade jag lite åt kombinationen. Otippad. Det är lite som jag känner mig idag. Oförutsägbar och otippad. 

 
Bild: http://flickr.com/photos/10415840@N05/1249138699/ 


Bild: http://www.skyscrapercity.com/


Bild: www.text.nu/storage/broder-daniel.jpg

Tvångstankar?

2009-04-02 14:28:10 i Allmänt

Ibland har jag en del konstiga saker för mig.

När jag läser en bok kan jag ibland bläddra tillbaka till den föregående sidan och läsa om hela sidan i tron på att jag missat något. Sedan läser jag vidare för att någon minut senare göra om samma sak. Om och om igen. Ända till jag blir arg på mig själv och tvingar mig att läsa vidare.

Ibland när jag hör vissa låtar, var som helst och när som helst, lägger jag på en överstämma. Detta kan bli lite pinsamt typ på stretchen efter gruppass på IKSU. Men jag kan inte låta bli.

På kören står jag alltid och trycker min  högra vad mot själva läktarkanten för att liksom hålla takten än fast jag stör mig på mig själv och att det tar fokus från sången så gör jag det. Irriterande.

När jag stöter in i ett bord eller någon annan möbel så utbrister jag alltid "Oj, förlåt!" samtidigt som jag stryker på möbeln liksom för att trösta den. Åh, vad jag blir less på mig själv ibland.

Har ni några knepiga grejer för er?

I jakten på 300 högskolepoäng.

2009-04-02 14:19:35 i Studentlivet

Inom lärarutbildningen får man välja två tvärvetenskapliga kurser på 7,5 poäng vardera vilket innebär 10 veckor. Jag valde dessa kurser för typ två år sedan i vår valwebb. Då valde jag Lärande för hållbar utveckling samt Identitet, sexualitet och samlevnad.

Igår kikade jag på mitt skrivbord på firstclass (webbaserat community för en del utbildningar) där jag hade en konferans som hette Lärande för hållbar utveckling.
Hm, vad är detta? tänkte jag. Har jag valt den kursen? Hade jag inte valt Makt och pedagogisk verksamhet?!

Jag surfade in på valwebben och fann de kurser jag sökt för två år sedan som jag blandat ihop med de jag trodde att jag sökt och i vilken ordning kurserna ska läsas. Vilket myller! Idag gick jag i alla fall förbi Anders, världens bästa studie- och yrkesvägledare, som skrattade när jag kom in.

Men hej, Carolina! Är du här nu igen?

Anders rättade till allt så nu ska jag alltså läsa Identitet, sexualitet och samlevnad (som jag läser precis nu) och sedan läsa Makt och pedagogisk verksamhet.

Ojoj. Och jag ska bli lärare. Jag som knappt vet vilka kurser jag ska läsa själv. Det är lite jobbigt att vara jag ibland.

Aprilskämt.

2009-04-01 19:39:28 i Allmänt

Jag är i regel rätt lättlurad och nu ska jag berätta om första april typ 2001 eller 2002. Ni som känner mig vet att jag planerar allt in i minsta detalj för att ha full kontroll på läget och jag har extremt lätt för att bli nervös när jag ska prestera.

Klockan var kanske halv tio. Det var lördag. Jag satte mig vid frukostbordet och började äta då mamma utbrast:
- De ringde från ridklubben! De har bestämt att ha kommunmästerskapet i dag istället för om 2 veckor.
- VA? Men jaha! Varför då? Men jag kan ju inte ens det program jag ska rida! Jag har inte fixat något! Jag måste knoppa Pepitos man och fylla på spån i hästtransporten och ta fram tävlingskläderna och..
- April, april! sa Mamma och skrattade rått åt min panik.


Hemska barndomsminnen..

Och överallt står fullmånen vakt.

2009-04-01 13:16:15 i Studentlivet

Jag är matt. Vi har varit på en tre timmar lång workshop om drogprevention. Jag som blivande lärare måste ha kunskap om detta för att känna mig trygg i min handlingsberedskap även fast det inte ingår i min lärarprofession att utreda något. Dock måste jag på bästa möjliga sätt försöka ha en så bra och trygg relation till eleverna som möligt och veta vad jag ska göra när någon i klassen mår dåligt, och det är då skolhälsan kopplas in.

Denna föresläsning/workshop var bland det bästa jag varit på under min hittills gångna utbildning.
Vi fick lyssna på en gästföreläsare som varit alkoholist och narkoman och som suttit i fängelse tre gånger.
Han berättade att man bara har ett liv, även fast man kan önska att man hade fler. Han pratade väldigt länge och alla satt knäpptysta och jag kände att jag nästan höll på att börja gråta när han berättade om hur han supit bort två familjer och hur hans yngsta son låste dörren, stängde av mobilen och höll pappa i hand när han skulle sova för att han var så rädd att han skulle försvinna.

Jag önskar att alla fick lyssna på denna föresläning. Jag tror inte på pekpinnar och statistik, jag tror att elever måste få lyssna på en föreläsare som varit i helvetet för att de ska inse att det är lättare än vad man tror att hamna där.

Nu ska jag gå ut i solen på en långpromenad och fundera. Det behöver man efter så många intryck.