Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Bvc-besök och massor av socialisering!

2018-09-13 08:09:00 i Allmänt

Gårdagen bjöd på BVC-besök för Amelia. Hon väger nu 6690 gram och är 65,5 cm lång. Hon följer sin kurva men ligger över "snittet" på längd och under snittet på vikt. Precis så var storebror också. Vi har helt enkelt långa och smala bebisar, haha! Minns att Vidar var runt 7-8 månader innan han fick något större hull att tala om. Det är rätt skönt att hon inte är någon tungviktare heller eftersom jag bär henne ganska mycket i selen. Amelia mådde fint men jag hade ju förträngt att det var dags för vaccinsprutorna... Det gick bra ändå och efteråt lekte vi en stund på Öppna förskolan där vi stämt träff med min jobbarkompis Jonathan som också är föräldraledig med dottern Valentina. Vi gick och köpte lunch och så blev det besök i deras nyköpta hus och till djurvännen Vidars stora lycka fick han leka med Jonathans katter (vilka han pratade om ända till han somnade!). 
När vi kom hem kom Anna-Karin förbi som behövde lite pluggpepp (blev sugen på att plugga nått snart igen) och efter det gick vi förbi Ida och drack kaffe och surrade. På kvällen kom Marika och tjejerna för att öva på en låt de ska sjunga på ett dop framöver. Fullt upp under hela dagen alltså! Det gillar vi! Som tur är är Amelia av den devisen "sova när tillfälle ges" och hänger med. 
Här har vi en fin septembermorgon och Vidar ska ut till skogen idag då det är dags för veckans utedag på hans förskola. Han var peppad på att träffa Skogs-Mulle! Hönorna är utsläppta och Imra rastad och jag och lillan ska vila lite. Hon är lite tagen av sprutorna igår. Ingen feber men varm och lite ledsen. Inatt sov hon oroligt och ville äta ofta. Vidar vaknade till vid något tillfälle och mumlade "Såja Lillan, såja", gulle-Vidar!
 

En eloge till alla ensamstående föräldrar!

2018-09-11 07:56:55 i Allmänt

Christoffer är ju borta och jagar så jag roddar barn och allt på hemmaplan under denna period (han kommer hem på söndag så det är ingen evighet direkt även om det vissa stunder är tufft, hehe). Jag vet att jag är priviligerad som har en sambo som kommer hem varje dag för här där vi bor är det ganska vanligt förekommande att många män jobbar borta och går skift. Under jaktveckor som denna får jag känna på hur det är och jag kan konstatera att jag älskar vår vardag. Jag älskar att vi kan dela på hämtningar och lämningar, äta middag tillsammans varje dag och umgås med varandra hela kvällen och få egentid tillsammans när vi lagt barnen. I helgen har Linda varit här så då har jag haft sällskap av henne och i söndags var mamma här och vi tittade på valvakan men igår var det SÅ tomt och tyst. Barnen somnade runt 19.20 och sen var jag själv hela kvällen (förutom en stund då Marika kom förbi) och det var så himla ensamt. Nog är det tur att jag får en massa prima älgkött när Christoffer kommer hem och jag vet ju att han älskar älgjakten och att det är bland det bästa han vet. Den vetskapen gör mig gott! 
Från igår då vi var ute och beskar äppelträdet medan Amelia sov.

Utdrag ur en småbarnsmammas tankar

2018-09-06 08:27:52 i Allmänt

Sitter och äter frukost nu efter att ha lämnat Vidar på förskolan. Christoffer sköter i vanliga fall lämningarna men idag är han och jagar. Vår förskola tillåter fem jaktdagar med bibehållen barnomsorg, hur bra är inte det?! Vidar fick vara hemma med mig och Amelia i tisdags då han hade haft feber under lördag och söndag. Han var pigg då men jag tänkte att en extra hemmadag skadar inte. Vi var på Öppna förskolan på en träff om ergonomiskt bärande i sele och sjal och så hade vi turen och bli bjudna på lunch hos A-G där vi lämnade tillbaka svamptorken jag lånat (GE ER UT OCH PLOCKA KARLJOHAN FÖRRESTEN! FINNS HUR MYCKET SOM HELST!). 
Sen sist då? Jo, jag och Amelia tog ju bilen till Umeå förra helgen. Hon somnade i Dalsjöfors (typ en km från Dalasjö) och sov till Idas infart till huset i Holmsund och på hemvägen somnade hon i Ersbodarondellen (där jag åkte från kusin Angelika med familj där jag sovit) och vaknade av hönskackel när jag stannade bilen hemma på gården. SÅ TACKSAM bilbebis. Snälla låt det alltid få fortsätta så! I Umeå hann jag även träffa Jessica som också kom till Ida och så firades Idamaris 30-årsdag i efterskott. Så himla mysig och rolig helg! Vi har också hunnit rösta. Tog med båda barnen till vallokalen i kommunhuset och som tur var kom morfar till undsättning då Vidar var "lite busig", hehe. Glöm ej att rösta förresten! Viktigt! Använd er makt ni fick av kvinnorna 1921. 
Idag är planen att inte göra ett endaste dugg förutom att mysa/sova/vila med Amelia. Känns som de senaste dagarna gått i ett. Vidar är ju världens snällaste kille och han har skämt bort oss med att vara lugn, trygg och glad. Och det är han fortfarande! MEN. Han har börjat barka iväg mot någon slags 3-årstrots vilket såklart är helt naturligt och väntat då barn genomgår någon slags fas där de inser att de är egna individer och kan själv och har en egen vilja. Mitt tålamod är bra men ska erkänna att jag faktiskt gått ut på bron två gånger och räknat till 10 (ett tips som vi fick när vi gick en föräldrakurs som var så bra) under de senaste dagarna. Så idag ska jag vila upp mig som den slitna tvåbarnsmor jag känner mig som. Christoffer var så fin igår. Han såg nog på mig att jag var trött och han vet precis vad som piggar upp mig allra bäst: träning! Han sa: du kanske vill fara ut och springa en sväng ikväll? JA! Sagt och gjort knöt jag på mig skorna och tog med Jax och sprang en mysig runda i septembersol på väg ner. En av de bästa stunderna på dagen är när vi möts i soffan vid 20-snåret. Då har det varit "rejs" sen typ 19.00 med kvällsfika, tandborstning, pyjamas, amning och läggning. Då är det så himla gött att tända ljus, fixa te och något gott att knapra på och bara prata eller sitta tysta och titta på något.
Borde ta tag i fotografering av Amelia för att skicka iväg doptackkort men jag väntar till helgen då Linda kommer som då kan vara fotoassistent, hehe. Så nu mina vänner: mot soffan och yllefilten!