Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Pensionärshandling.

2009-04-21 13:37:26 i Allmänt

Imorse åkte jag iväg och handlade klockan 09.00. Jag kände mig som en pensionär. Tänkte bara säga det.

Efter handlingen åkte jag till IKSU där jag avverkade ett bodypump-pass för första gången på 10 år ungefär (har bara kört styrka i gymmet det senaste året). Nu har jag just ätit lunch och taggar upp för plugg. Planen är också att baka den första kakan inför min födelsedag på fredag. Ikväll ska jag följa Maja och Susanne till Hippologum och titta när Maja rider.

I trapphuset tidigare idag träffade jag min granne och vän Arne. Ja, han är min vän. Vi brukar språka rätt långa stunder ibland när vi ses. Jag gick fram till min cykel och sa med förtjust röst:

- Åh! Nu när cykelbanorna är sopade kan man börja cykla igen!
Arne (med arg röst) - Har du haft cykeln ute hela vintern?!
C - Ja.. eh.. jo.. men jag tänkte ta in den!
Arne (argare) - Och vi som har förråd!
C - Jo..
Arne - Och jag som putsade upp din cykel i höstas och oljade in den där den var rostig!


Ett sting av dåligt samvete sköljde genom min kropp och jag nog lite ledsen ut för sedan sa Arne hurtigt (han är en rikigt fartfylld 75-åring):

- Äsch, vi fixar till den nu innan vårsäsongen också!

Perfekt. Goda grannar är livet.

Kommentarer

Pensionärspoängen bara strömmar in för dig. Du är snart långt över medelålders i poängväg! ;] En Arne som granne skulle inte sitta helt fel. Det är så synd här nere i sthlm, man har ingen kontakt med grannarna här och försöker man sig på ett hej i trapphuset så tror de man är livsfarlig.
Men, vilken härlig farbror! :)

Skriv en kommentar