Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

I jakten på 300 högskolepoäng.

2009-04-02 14:19:35 i Studentlivet

Inom lärarutbildningen får man välja två tvärvetenskapliga kurser på 7,5 poäng vardera vilket innebär 10 veckor. Jag valde dessa kurser för typ två år sedan i vår valwebb. Då valde jag Lärande för hållbar utveckling samt Identitet, sexualitet och samlevnad.

Igår kikade jag på mitt skrivbord på firstclass (webbaserat community för en del utbildningar) där jag hade en konferans som hette Lärande för hållbar utveckling.
Hm, vad är detta? tänkte jag. Har jag valt den kursen? Hade jag inte valt Makt och pedagogisk verksamhet?!

Jag surfade in på valwebben och fann de kurser jag sökt för två år sedan som jag blandat ihop med de jag trodde att jag sökt och i vilken ordning kurserna ska läsas. Vilket myller! Idag gick jag i alla fall förbi Anders, världens bästa studie- och yrkesvägledare, som skrattade när jag kom in.

Men hej, Carolina! Är du här nu igen?

Anders rättade till allt så nu ska jag alltså läsa Identitet, sexualitet och samlevnad (som jag läser precis nu) och sedan läsa Makt och pedagogisk verksamhet.

Ojoj. Och jag ska bli lärare. Jag som knappt vet vilka kurser jag ska läsa själv. Det är lite jobbigt att vara jag ibland.


Skriv en kommentar