Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Härlig tävlingshelg

2016-09-17 19:46:00 i Allmänt

I helgen har jag och denna svarta, lurviga, härliga, tokiga och mycket älskade hund tävlat på hemmaplan. Vår klubb anordnade dubbeltävling, fredagkväll och lördag. I går kväll kändes Imra riktigt fin och jag myste verkligen av harmoni (HAHA, hippievarning?!) på planen när vi körde programmet. Vi belönades med fina poäng vilket räckte till ett förstapris samt klassvinst.
 
 
I dag gjorde hon det hon skulle men hade inte lika bra "förighet" som i gårkväll. Vi hade någon miss men tog även i dag hem segern i klassen och fick vårt andra förstapris i klassen. Nu är jag peppad på att tävla mer i höst med sikte på ett LP2 (lydnadspris 2 och ännu en titel).
Ni kanske kommer ihåg att jag har skrivit mycket om min nervositet inför tävlingar. Nervositeten kommer på tävlingsdagen och jag spänner mig och blir rätt "kort i tonen" mot Imra. Det gör att hon går ner sig och inte lyckas leverera med den fart och det engagemang hon kan visa och poängen (och resultatet) blir därefter. Under den senaste tiden har jag läst på mycket om mental träning (sjukt underskattat!) och utgått ifrån tankesätt och inställning vilket visat sig positivt i träningen med Imra. Hon är väldigt förarbunden (även om hon kan arbeta självständigt) och lystrar av hur jag är och känner mig vilket gör att jag måste föra över positivism och engagemang till Imra så hon känner att hon får en vilja att samarbeta med mig. För vem vill samarbeta med en suris som bara är nervös och spänd? Inför den här tävlingen har vi tränat korta, men intensiva och riktade pass och det känns kul att det gav sånt fint resultat.  
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2016-09-18 - 09:36:59
Åhhh så skoj! Grattis! Många timmars träning för er bakom detta och givetvis även talang med! Så roligt! 👏🏻🏆

Therese Bjärstig

2016-09-18 - 09:37:08
Åhhh så skoj! Grattis! Många timmars träning för er bakom detta och givetvis även talang med! Så roligt! 👏🏻🏆
Svar: Tack snälla du! :D
Carolina Lidström

Skriv en kommentar