Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vidar och maten

2016-07-07 16:15:06 i Allmänt

Vidar har sedan fyra månaders ålder smakat på lite olika smaker och vi har tagit det väldigt lugnt med tillvänjningen. Nu när han är fem månad och en vecka äter han ett mål mat om dagen och det kan vara potatis och broccoli, ärtor och blomkål eller som här; sötpotatis och majs. Han har också smakat frukt som banan, päron och favoriten nektarin. Nu ska vi strax börja med kött, fisk och fågel också men vi skyndar inget. Jag kokar maten och mixar den och sedan klickar jag ut den på bakplåtspapper och styckfryser portionerna. Han får även, under noggrann uppsikt såklart, prova att hålla större bitar av paprika och gurka i handen och smaka på det. Det gillar han!
Vidar äter även en portion gröt om dagen. Vi har hittills köpt färdig barngröt men jag funderar på att göra egen gröt. Någon som provat? Läste att man kan köpa blodbröd och mortla det och ha i en tesked/portion för det viktiga järnets skull. Jag ammar fortfarande och Vidar gillar bröstmjölk och ler ofta stort när han ska äta från bröstet, haha! Amningen fungerar bra men vi har börjat tillmata honom på kvällarna med cirka 100-120 ml ersättning då vi tycker att han sover bättre då. Jag planerar att amma så länge det fungerar för både mig och Vidar.
Hur äter era bebisar? Och ni som har större barn, hur åt dem när de var små?
 

Kommentarer

Maria Fornlöf
Heja Vidar!
Astrid är än så länge på lite egengjord morotsaft blandad med ersättning. Idag har hon smakat lite egen äpplejuice blandad med avsvalnat vatten.
Vi gav Folke skrädgröt när han var liten, kokad på saltås skrädmjöl. I detta blandade vi i lite osaltat smör.
Kul att Vidar är intresserad av mat, Astrid vill mest tugga på skeden 😂
Kram på er!
Svar: Gott med morotssaft och äpplejuice! :) Ja, skrädgröt har jag hört talas om! Ska läsa på lite om olika sorter/metoder för att göra egen gröt. Vi ses snart! Vi åker ner den 13 juli! Kram!
Carolina Lidström
Jag köper aldrig färdigmat förutom just gröt =) Jag tycker verkligen att den hemgjorda gröten är äcklig! Det tyckte Molly oxå ;) I övrigt så har hon aldrig ätit färdigmat, den ratar hon. Hon är 2½ år nu och jag ammar fortfarande, hon älskar det och snuttar hundra gånger om dagen. Ersättning/välling ratar hon, har försökt sen hon var liten då och då. Har gjort egen välling (mycket gott enligt mig) men hon vägrar..
Svar: Hej! Ja, det är så himla olika vad barn gillar och inte gillar men man får försöka hitta en metod som fungerar för ens barn :)
Carolina Lidström
Jessica
Hello!
Vi gav den färdiga barngröten i början men jag tyckte jämnt att den tog slut så jag började blanda i lite vanlig havregryn och successivt då ökade jag på det och ganska snabbt så åt barnen vanlig havregrynsgröt
Svar: Smart! Det kanske jag ska börja med! :) För som du skriver tar den slut jättefort!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar