Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En ny tid

2016-01-07 12:24:41 i Allmänt

I dag visar termometern mysiga minus 32 grader. Mmmmm. Lite väl kallt även för mig som ändå föredrar riktigt kallt framför blåst och plusgrader. Jaja. Nu ska jag sluta och vara typisk svensk och snacka väder. Vi övergår till denna mycket speciella dag! Hade det varit som vanligt hade jag varit på jobbet i dag men det är ju inte som vanligt. Vi inväntar att vårt bak ska jäsa färdigt så att säga, hehe. Jag är alltså föräldraledig från och med i dag (eller egentligen i morgon enligt teorin och Försäkringskassan). En ny tid har tagit sin början. Det kändes mycket märkligt att inte åka till jobbet i morse. Skulle egentligen dit en kort stund för en överlämning men då min bil vägrade starta trots motorvärmare och byte av bilbatteri för inte så länge sedan fick den överlämningen tas via telefon istället och det gick ju minst lika bra. Har känt mig väldigt rastlös nu på förmiddagen. Har kollat mailen, städat under diskbänken (välbehövligt), tränat Imra (dock inomhus), matat fåglarna, spelat piano, gjort överlämningen och nu äter jag lunch. Men vad ska jag hitta på nu?
Dagens lunch blev bulgur, persilja, soltorkade tomater och en passionsfrukt som jag till min stora lycka hittade i kylskåpet.
Tack förresten för alla bra tips jag fick kring packandet av BB-väskan! Ovärderligt! Så himla fint att ni kommer med råd och tips. Jag behöver verkligen det! Tycker allt är ett myller och det är värdefullt att höra vad andra tycker och vad som funkat för dem. I går när vi skulle åka till Dorotea sa Christoffer:
- Vi måste ju ta med väskan!
- Vilken väska? frågade jag med hjärnan okopplad.
- Men BB-väskan! Och kameran!
Så vi hade speciell packning med oss i går för säkerhets skull. Undrar just om hur lång tid vi kommer få användning för den där väskan och dess innehåll?
 
 
 

Kommentarer

Håhå, på måndag börjar verkligheten för oss, Erik på jobb och pojkarna på skolan. Så får du fler rastlösa dagar så vet du ju en som bara ligger hemma och eldar. ;) Och med din fläkt och fart så se till att ha BB-väskan i bilen jämt när du far iväg nånstans! :)
Svar: Ja! Åh, det är så himla bra! Bara min himla bil startar så jag kan åka iväg i nån ordning :)
Carolina Lidström
Anonym
Skulle du inte i ett inlägg kunna visa vad ni införskaffat inför bäbisen ankomst?
Svar: Ja, kanske det! :) Bra tips! Har gjort ett inlägg om barnkammaren (se kategorin "huset") och kan göra ett om barnvagnen, skötbordet och lite annat smått och gott också!
Carolina Lidström

Maja

2016-01-07 - 21:19:37
Låter som en härlig dag och även fast jag förstår att det kan bli segt, tyckte jag också när jag gick hem. Jag såg till att läsa böcker och rensa i kökslådorna ;-)
Svar: Ja, man får se till att roa sig med det man kan :) I dag möblerade jag och min sambo (med hjälp av min lillebror och hans flickvän) om i vardagsrummet! Skönt med en liten "nystart" där inne och särskilt nu när man lär tillbringa en hel del tid i soffan med bebisen :)
Carolina Lidström
Shiromi
Hej! Jag brukar titta in här och följa dig lite då och då ser att det är ett tag sen 😊 ett tips till bb-väskan är sköna inneskor/tofflor men även till partnern. Vi glömde ta med oss inneskor till Magnus, det är hårda golv! det är ett tips om du inte redan fått det! Lycka till när det väl bär i väg! 👪
Svar: Hej! Vad bra! Tack så jättemycket för tipset! Det ska vi genast packa ner! Tack för lyckönskningarna!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar