Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En helt vanlig dag i Vidar Bergs liv

2016-08-29 21:51:45 i Allmänt

Hej hej! Det är jag som är Vidar och nu tänker jag ta över bloggen för en stund. Mamma brukar sitta här och skriva när jag sover eller leker på golvet men nu är det minsann min tur. I går blev jag sju månader gammal och i morse när mamma åt frukost låg jag på golvet och helt plötsligt hade jag hasat mig under kökssoffan med halva kroppen, det ni! Vilka konster jag kan redan va! Mitt första inlägg ska handla om hur en vanlig dag kan se ut för mig. Vi tar en dag när vi är hemma i byn för om vi far och flänger och hälsar på folk ser det lite annorlunda ut så då får man liksom sova när tillfälle ges. Nu kör vi, välkommen till en helt vanlig dag med mig!
07.30 Ungefär här brukar jag vakna och morna mig en stund. Ibland vill jag amma men ibland är jag inte alls intresserad av att äta på något bröst. Vi gosar och mamma brukar fjanta sig så jag skrattar väl lite pliktskyldigt. Och så kör pappa i gång och mina kinder blir alldeles röda av hans himla skäggstubb. Sen säger pappa hejdå och jag och mamma går upp och klär på oss. Just på den här bilden har jag min soliga body från Polarn o Pyret, har en likadan fast grön för mamma älskar mönstret.
08.00 Ligger på golvet och drar någon hund i örat och leker med mina gosedjur. Mamma äter frukost och verkar vara inne i en egen värld men så småningom får hon passa upp för snart tänker jag börja hitta på bus. Då kan hon inte längre bara lägga mig på golvet rakt upp och ner!
09.00 Grötdags! Mums! Särskilt gott är det om jag får smultron till som mormor plockat till mig i trädgården.
10.00 Nu börjar jag gnugga ögonen och bli trött så vi ammar litegrann och klär på oss och drar en runda med vagnen i skogen eller längs vägen. Jag tittar på mamma som går där med sina hörlurar och verkar vara inne i någon sådär podcast men ibland nynnar hon så då antar jag att hon lyssnar på musik. Det brukar vi göra rätt ofta. Det är skönt i vagnen och härligt med frisk luft så jag somnar jämt.
11.30 Hemma igen och snart dags för lunch! Mamma förbereder medan jag sitter i min stol och viftar för fullt med armarna.
12.00 Äntligen mat igen!
12.30 - 14.00 Efter lunchen brukar vi spela piano och då sitter jag i selen på mammas mage och spelar jag med. Mamma säger att jag måste ta det försiktigt med tangenterna men det låter ju så roligt när man bankar för fullt på dem! Mamma sjunger för mig och jag hänger på så gott jag kan. Min favoritsång just nu är den där om drängen som är fattig men verkar glad ändå! Vi brukar också gå en sväng och kolla till hönorna och palla morötter och tomater och förbereda middagen. Kanske tar vi ner någon tvätt från strecket när vi lix är ute.
14.00 Nu börjar jag bli sugen på mat (igen) så jag ammar lite och somnar sedan i min spjälsäng uppe i sovrummet. Där är det svalt och skönt. Mamma brukar lägga på mig en filt men den sparkar jag av mig fort som attan. Jag är rätt varmblodig av mig, förstår ni.
15.30-16.00 Vaknar! Ropar på mamma att hon ska komma. Hon har grejat med en massa saker medan jag sov men ibland vet jag att hon brukar dricka te, äta nån god chokladbit och ligga på soffan och kanske slumra en stund också. Det tycker jag att hon gör rätt i för då har hon massa energi att hänga med mig sen!
16.00 Middagsdax! Favoriten är röding och öring som farfar fiskat åt mig men det mesta går ner faktiskt. Roligast är när jag får bitar att hålla i själv och äta. Jag har ju faktiskt fått en liten, liten tand nu och när jag får fler kommer det att gå bättre att tugga.
17.00-19.00 Här vill jag mest vara med pappa som jag inte träffat sedan morgonen (om han inte varit hemma på lunch förstås mellan allt skogsgrejs han jobbar med). Vi brukar busa och leka i soffan och ibland hänger jag med honom på gräsklipparen och då får jag ha sådana där häftiga hörselkåpor! Om det är fint väder ute klär vi på oss och går ut. Då får jag sitta i selen för om jag är i vagnen finns en risk att jag råkar somna. I selen har jag bra uppsikt över vad som händer. Det är bra att jag bor här på gården så jag håller lite koll. Tycker mamma kan vara lite yrsen ibland...
19.00 Dags för pyjamas och välling. Klappar hundarna god natt.
19.30 Nu sover jag efter att ha slurpat välling och kramats god natt av mamma och pappa.
Vi hörs igen en annan dag! Det var kul att skriva här på mammas blogg! Hej hej!/Vidar
 

Kommentarer

Sover han från 19.30 till 07.30? 😱 asbra ju!
Svar: Nej! Han vaknar typ var tredje timme och vill ha bröstet men han är egentligen inte särskilt hungrig för han somnar efter typ två minuter. Nu har jag och min sambo påbörjat "projekt få Vidar att äta mindre på natten för att slutligen inte äta alls om nätterna" men det är ett blogginlägg för sig ;)
Carolina Lidström
Monika Helena
Alltså denna unge! Vilka dagar han har med världsbästa morsan. Charmigare unge får man leta efter. Kram.
Svar: Ja, han är go vår lille Vidar! :) Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar