Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att komma hem.

2015-05-17 10:58:55 i Allmänt

Att komma hem och se en tröttögd Jax som kikar ut genom fönstret över den mörka gården för att se vem som kommer mitt i natten. Att öppna dörren och fullkomligt bli överöst av kärlek från vår vän. Att komma hem och ha fem hönor och en tupp som kommer kacklande mot dem när jag, utan att kunna vänta, springer ut i morgonrock för att få se dem igen. Att få koka ägg, gröt och dricka ekologisk apelsinjuice med fruktkött. Att andas frisk och klar luft. Att sova i egen säng med egna lukter, egna ljud och eget morgonljus. Att komma hem och se hur påskliljorna i trädgården äntligen behagat slå ut. Att komma hem och få gå på min egna lilla grusväg igen.
Trots att jag tycker om att resa och trots att vi haft en otroligt rolig och fin vecka är ändå alltid det bästa att komma hem. Oavsett hur bra man haft det. Att komma hem slår allt.
Och då slås jag över hur tacksam jag är över att få känna så. Att jag längtar tillbaka till min vardag för att jag tycker så mycket om den.
Vad är väl en havsutsikt mot detta?
 

Kommentarer

Maja

2015-05-17 - 17:27:09
Eller hur! Jag känner likadant, alltid lika härligt att få komma igen även fast resan har varit fantastisk. Vi var lite utanför Malaga, tillsammans med kompisar som kände en som har lägenhet där nere. Himla smidigt att få låna en bara sådär.

Åh, vi funderar på att åka till Dalarna i sommar men har inte bestämt något än. Då ska jag fråga om loppistips. :)
Håller med dig! Jag har haft havet när mig stora delar av mitt liv, men inte längre utan har liknande vyer som dig. Och jag gillar verkligen det magiska ett kuperat landskap kan ge. Fin ny vecka till dig.

Skriv en kommentar