Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Grattis mamma!

2015-03-03 09:41:06 i Allmänt

I dag fyller min mamma 57 år, grattis grattis! Min mamma älskar solen, våren, värmen och djur och barn. Hon älskar även julmusik och så bakar hon världens godaste bullar. Så goda så att hon måste gömma undan dem för pappa. Mamma tycker också om att vara ute och gå hundpromenader och hon traskar ut i precis alla väder och är den som mest bidragit till att jag blivit en utomhus-älskande person. (Av pappa fick jag det kulturella intresset, hehe). Mamma är en jäkel på att fiska och att lära sig saker. När hon gick i skolan kallades hon "Det levande uppslagsverket". Hon är duktig på att måla, men hatar att tapetsera. Hon tycker om att påta på i trädgården och är den som "ordnar upp" mina planteringar...
Mamma är min bästa vän och den klokaste jag vet. Hon ger råd som hon vet fungerar eftersom hon tänkt på dem länge. Hon är ingen slamsig person utan allt hon gör är noga övervägt. Hon gillar läskiga serier och läser böcker med historiska kopplingar. I sin roll som skolsköterska tar hon sig an barn som far illa, barn som bara vill ha ett plåster på ett skrubbsår och så barn som helt enkelt vill prata med någon snäll vuxen. När jag går med mamma på Vilhelmina (i, jag vet, men vi säger "på" i den här kommunen) hör jag "Heeeeej Annica!" av flera barn och så känner jag stolthet och tänker: Ha, det är MIN mamma, hon är mest min men okej, jag lånar ut henne ibland till andra barn som också behöver en klok och bra vän.
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-03-03 - 13:26:50
Grattis till din mamma! Å så älskade jag att du använde begreppet "slamsig" i din text :-)
Penélope
Alla har vi knackat på hos Annica när vi haft bekymmer av diverse slag :) Hipp hipp hurra!

Skriv en kommentar