Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Parmiddag och vinprovning

2015-02-22 09:43:31 i Allmänt

Rubriken tyder på att jag uppnått en viss ålder.... I fredags bjöds vi i alla fall på två tunnbrödrullar med ena fylld av rökt älghjärta och pepparrotskräm och den andra fylld av rökt lax. Förrätten hette "Skogen möter havet" och våra poeter var nöjda med konstruktionen av det namnet.
Till huvudrätt fick vi Adrians älggryta med kantareller och hasselbackspotatis. Eftersom jag inte fick någon bra bild på anrättningen får det duga på en bild som jag döper till "När vinet möter glaset".
Slutligen bjöds vi på vaniljpannacotta med hjortronsylt och till det ett havreflarn. Middagen fick goda lovord och nu börjar planerna smidas i våra huvuden vad vi ska laga när det är vår tur.
Under kvällen spelade vi charader men vi misstänker att Moa och Adrian hade tjuvtränat för de vann tre gånger i rad. Hehe.
I går bjöds vi in till vinprovning hos mamma och pappa.
Inte för att vara den men undertecknad fick tre rätt av tre möjliga på gissningar av vinsort utifrån smak, lukt och färg på vinet. Smaklökarna levererar fortfarande.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar